De Vera-Krant: kleurrijke drukwerkjes met verhalen over muziek, kunst en literatuur, bijna veertig jaar lang gedrukt op de zolder van Vera. Oorspronkelijk begon de Vera-krant met een expliciet links-georiënteerde politieke inhoud. Hans Wiegel werd in strips nog als fascist weggezet. Begin jaren negentig werden de ontwerpen mooier en was de politiek weg. "In 1986 is dat allemaal ontploft." Vera wordt zodoende steeds meer een popcentrum: de grondlegging van het podium in zijn huidige vorm. De Vera-Krant bleeft concertverslagen, sportcolumns, strips en wat dies meer zij publiceren. De Vera-medewerkers mochten over alles schrijven wat ze wilden.
Helaas gaat de krant verdwijnen. De off-setmachine is een probleem. Er zijn een paar vrijwilligers weg en het duurt volgens Weening een jaar om nieuwe mensen in te wijden in het ambacht. Jonge mensen nemen de krant sowieso niet meer mee volgens Weening: de stukken zijn immers ook op internet te vinden. Tot slot leest Weening nog "een voorbeeld van een recensie voor". Kijk het hier terug:
#ESNS14: Peter Weening in 3voor12 Talkshow: "We hebben Vera-krant zelf de nek omgedraaid"
Vera-directeur legt uit: "Op internet stonden dezelfde stukken"
De Vera-krant gaat verdwijnen. Dat betekent het einde van een instituut in de Groningse popmuziek. Vera-programmeur Peter Weening vertelde in de 3voor12 Talkshow over het verdwijnen van de Vera-Krant en bracht het laatste exemplaar mee. De off-set machine is kapot en het zou tienduizend euro kosten om hem weg te takelen. Zelf schreef Weening ook veelvuldig voor de Vera-krant, en slaagde erin in één recensie vier keer de naam Kurt Cobain anders te spellen. "Dat is typisch Vera-krant; we konden niet schrijven."