3voor12 Checklist (week 20): o.a. The Black Keys, Röyksopp & Robyn en Chromeo 3voor12 Checklist (week 20): o.a. The Black Keys, Röyksopp & Robyn en Chromeo

, Ralph-Hermen Huiskamp

3voor12 Checklist (week 20): o.a. The Black Keys, Röyksopp & Robyn en Chromeo

Ralph-Hermen Huiskamp ,

Met het weekend voor de deur is het tijd voor een nieuwe 3voor12 Checklist, de chart met de beste muziek die je deze week gehoord moet hebben. Het nieuwe Black Keys album is de nieuwe nummer 1, Röyksopp & Robyn houden het nog even vol op 2, en de kitscherige eightiespop van Chromeo maakt de top 3 compleet. Daarnaast natuurlijk ook weer een hoop andere muziek waar ons testpanel afgelopen week lekker op ging. Allemaal weer bij elkaar gezet in één playlist, dat scheelt weer wat wat geklik.

1. The Black Keys – Turn Blue (album)
Drie jaar na het grote succes van El Camino komt The Black Keys met de opvolger: Turn Blue. Hierop klinkt de band meer divers dan vroeger, maar ook gelikter dan op die vorige plaat. En voordat je als fan van het eerste uur in paniek raakt, het pakt goed uit. Ondanks de dubbele gitaarsolo’s, knipogen naar country en krautrock: De Black Keys klinkt nog steeds als The Black Keys.

2. Röyksopp & Robyn - Do It Again (track)
Zonder de bijdrage van Robyn zou Do It Again een platte eurodancetrack zijn. Maar op een of andere manier weet Robyn iets toe te voegen waardoor het toch echt wat meer wordt dan dat. Binnenkort verschijnt er een mini-album van de twee acts, dikke kans dat daar nog meer van dit soort bangers op staan.

3. Chromeo – White Women (album)
Chromeo zoekt op zijn nieuwste plaat weer het randje op. Ze balanceren tussen catchy retropop, en kitscherige persiflages van de jaren tachtig. Soms slaat het net te ver om naar die laatste, maar op de goede momenten is het perfecte pop om hard mee te zingen. Het hele album vind je op de Luisterpaal.

4. Awanto 3 – Opel Mantra (album)
Het duurde even, maar het wachten op Opel Mantra was het meer dan waard. Om het in één woord te vatten is ondoenlijk. Laten we het maar op dansbaar houden. En dan ook nog eens met een ongelooflijk goed oor voor detail afgemixt. Lees hier het interview dat we met hem hadden, en luister het album op de Luisterpaal

5. St. Vincent live in 3voor12 Radio
Afgelopen week kwam St. Vincent langs bij 3voor12 Radio. Zonder gitaar, wat in eerste instantie nogal jammer leek. Maar zodra ze begon te zingen was dat snel vergeten. D’r begeleider op keyboard had daar overigens alles mee te maken. Hij toverde nogal wat moois uit zijn toetsen. Oh, en mocht je Waldo zoeken, hij bleek dus gewoon met St. Vincent te zijn meegekomen.

6. Little Dragon - Nabuma Rubberband (album)
Hij is dan misschien wel niet zo goed als dat vorige album, maar iets minder betekent bij Little Dragon dat het nog steeds beter is dan een hoop andere muziek. Uitschieter is Klapp Klapp. Dat intro moet live wel een sensatie worden. Het album staat op de Luisterpaal

7. Sonic Avenues – Mistakes (album)
Gierende gitaren? Check. Een drummer die zijn stokken bijna doormidden slaat? Check. Een zanger die zijn longen eruit zingt? Check. Goede liedjes? Check. Veel meer is er eigenlijk ook niet nodig. Nou ja, een stuk of wat biertjes zouden er wel lekker bij smaken.

8. Ares - 100.000 Plekken EP (album)
Gers Pardoel lijkt vergeten te zijn hoe je radiohits moet schrijven. Gelukkig is er nu al een nieuwe Brabander die aan de hekken staat te rammelen bij Topnotch : Ares. Net 18, maar nu al met een sterke, afwisselende EP op zak. Niet voor niets Hollandse Nieuwe van de Maand.

9. How To Dress Well - Repeat Pleasure (track)
Op zijn vorige album zong How To Dress Well vooral over het verwerken van het verlies van vrienden en familie. Op de eerste single van zijn aankomende plaat lijkt hij dat langzaam achter zich te hebben gelaten, en zingt hij over de liefde. Dat zouden meer mensen eens moeten doen. Gelukkig pakt het beter uit dan je in eerste instantie zou denken. Mede dankzij het funky Prince-gitaartje.

10. Curtis Harding - I Don't Wanna Go Home (feat. Jared Swilley) (track)
Leuk feitje voor de amateurpopprofessoren: Jared Swilley zingt niet alleen mee op dit nummer van Curtis Harding, hij schreef het nummer samen met de Burger Records-soulzanger. Sterker nog, het nummer staat ook op het laatste Black Lips album, in een iets andere uitvoering.

11. Raury - God’s Whisper (track)
Als je Raury zo ziet met zijn strooien hoed en je weet dat hij uit Atlanta komt, dan is de vergelijking met Outkast misschien snel gemaakt. Er zit ook wel wat hiphop in zijn single, maar daar houdt de vergelijking ook wel op. Met single God's Whisper heeft de jonge nieuwkomer een goed popliedje dat gemaakt lijkt te zijn voor grote, galmende zalen. Ambitieus voor een jongen van zeventien, maar het zou hem zo maar eens kunnen lukken.

12. Michael Jackson - Xscape (album)
The King Of Pop eist zijn kroon op. Of moeten we zeggen: zijn nazaten proberen nog wat geld uit hem te halen. Dat laatste zorgt voor een scepsis zo groot als de Chinese muur, maar die verdwijnt als sneeuw voor de zon bij het zomerse popliedje Love Never Felt So Good. Heel Xscape bevalt een stuk beter dan gevreesd. De beste MJ plaat in tijden. Jammer dat het te laat is. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12