3voor12 Checklist (week 17): o.a. Future, Chet Faker en Daphni 3voor12 Checklist (week 17): o.a. Future, Chet Faker en Daphni

, Redactie 3voor12

3voor12 Checklist (week 17): o.a. Future, Chet Faker en Daphni

Redactie 3voor12 ,

Met het weekend voor de deur is het tijd voor een nieuwe 3voor12 Checklist, de chart met de beste muziek die je deze week gehoord moet hebben. Rapper Future knalt binnen op 1, Album van de week Chet Faker komt nog eens langs, en Daphni dendert je speakers door met misschien wel de diepste bas van het jaar.

1. Future - Honest (album)
Alleen als je al naar het rijtje gastbijdrages kijkt, dan weet je al dat autotune-rapper Future goed bezig is. O.a. Pusha T, Wiz Khalifa, Kanye West, Drake, Andre 3000 en Pharrell rappen een moppie mee, en dan hebben we het nog niet eens over de producers. Stream het album hier.

2. Chet Faker - Built on Glass (album)
Afgelopen week nog Album van de Week en aanvoerder van de Checklist, dus geen grote verrassing dat hij nog hoog staat. Gelukkig gaat de croonende zang over r&b- en voorzichtige housebeats niet snel vervelen.

3.  Daphni & Owen Pallett - Julia (track)
Luister Julia over een stel gammele laptopspeakers, en je hebt geen idee waarom we zo enthousiast zijn over deze track. Maar als je een goede koptelefoon, of beter nog een serieuze hi-fi installatie hebt, dan hoor je na het intro waarschijnlijk de diepste bas die je in lange tijd gehoord hebt. De synthesizer op de helft doet nog even denken aan Caribou, voor de rest een echte Daphni-track met kleuringen van violist, arrangeur en songwriter Owen Pallett.

4. Awanto3 - Opel Mantra (album)
Hoewel hij het verkoopt als zijn debuutalbum, bestaat Opel Mantra eigelijk uit drie EP's van Amsterdammer Awanto3. Maar aangezien ze een mooi, maar vooral ijzersterk geheel vormen, gaan we daar niet moeilijk over doen. Elektronica, zo vol samples van percussie, blazers en vocals dat je dat bijna vergeet.

5. Rico & A.R.T - Irie (album)
Rico ging een poosje niet zo lekker. Balen, maar het leverde wel een prachtig album op. Goudeerlijke teksten over zijn moeilijke tijd, met stoffige, maar opzwepende dub-beats van A.R.T., die klinken alsof ze ergens in een oude doos gevonden zijn. Het album staat nog even op de luisterpaal.

6. Thee Oh Sees - Drop (album)
Vorig jaar waren de Thee Oh Sees de grote garage livesensatie, waar de pers maar niet uitgeschreven over raakte. En toen kwam de break die ze aankondigden, en eigenlijk maar een paar maanden duurde. Het was dus spannend wat ze op hun nieuwe plaat gingen doen. Weinig anders, gelukkig. Puntige garageliedjes, vol overgave gebracht.

7. Protomatyr - Under Color of Official Right (album)
Ja, het is retro, en ja, we hebben al ongelooflijk veel postpunk-bands langs zien komen de laatste paar jaar. Maar bij Protomatyr krijgt het voor elkaar om het bijna uitgekauwde genre in 2014 nog urgent te laten klinken. En dat is best een prestatie.

8. Architecture in Helsinki - Dream a Little Crazy (track)
Het is waarschijnlijk de meest toegankelijke single die Architecture In Helsinki tot nu toe afleverde, gelukkig is het nog net zo aanstekelijk als we van ze gewend zijn. Alleen bereiken ze er nu hopelijk ook nog eens een groter publiek mee.

9.DJ Snake & Lil Jon - Turn Down for What (track)
We kunnen nu wel dingen gaan zeggen over de toffe drops, de vervormde vocal, en meer dingen die het een interessant nummer maken. Maar het gaat natuurlijk om de video die bij de track hoort. Want echt, die video...

10. Plague Vendor - Free To Eat (album)
Plague Vendor is een nieuwe band op het Amerikaanse indielabel Epitaph, waar Brett Gurewitz (Bad Religion) oprichter van is. Het album zit ergens tussen ouderwetse rock 'n roll en punk in, en staat nu op de Luisterpaal.

11. Ben Watt - Hendra (album)
Tussen zijn debuut en deze opvolger zat maar liefst 21 jaar. En hoeveel elektronica Watt ook gebruikt, het klinkt als een romantische popplaat uit de jaren zeventig, met her en der een klein beetje folk.

12. CUT_ - Papaoutai (track)
Afgelopen week schreven we er al over: de interpretatie/vertaling van conservatoriumduo CUT_ van Papaoutai. Stromae verspreidde het nummer zelf via zijn Facebook, waarna het viral ging.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12