3voor12 Checklist (week 11): o.a. SOHN, Eagulls en traumahelikopter 3voor12 Checklist (week 11): o.a. SOHN, Eagulls en traumahelikopter

Elke week de beste muziek

, Redactie 3voor12

3voor12 Checklist (week 11): o.a. SOHN, Eagulls en traumahelikopter

Elke week de beste muziek

Redactie 3voor12 ,

Met het weekend voor de deur is het tijd voor een nieuwe 3voor12 Checklist, de wekelijkse chart met de beste muziek die je deze week gehoord moet hebben. SOHN stond al eerder in de lijst maar kaapt deze week de toppositie. Nieuwkomer Eagulls is runner-up en Beck bevestigd zijn gelijk. Veel luisterplezier en een goed weekend gewenst!

1. (-) SOHN – Artifice (single)
SOHN is terug in de Checklist en kaapt nu de toppositie. Dat heeft alles te maken met zijn aanstaand album dat is gevuld me bedwelmende electropop in de geest van James Blake (maar poppier en met meer peper). De stuwende track is Artifice nu Megahit op 3FM.

2. (-) Eagulls – Eagulls (album)
Het debuutalbum van het Britse Eagulls is even naargeestig als opwindend. Eagulls levert een van de meest intense platen van het moment, gevuld met een tiental liedjes in de geest van Ian Curtis en Robert Smith. Postpunk kan ook in 2014 nog ontzettend opwindend zijn, Eaugulls levert het bewijs. Album op de Luisterpaal.

3. (-) traumahelikopter – I Don’t Understand Them At All (album)
Het debuut ligt pas een jaar te rijpen, maar traumahelikopter stoomt gestaag door. I Don’t Undertstand Them At All combineert de bravoure van het debuut met aanstekelijke rock ’n roll-liejdes. Gisteren speelden de Groningers nieuw materiaal in 3voor12 Radio. Album op de Luisterpaal.

4. (-)The Devil’s Blood – I’ll Be Your Ghost (track)
Treurig nieuws; afgelopen week liet Selim Lemouchi, frontman van Devil’s Blood, het leven. Lemouchi maakte internationaal furore met extreem duistere platen. Volkskrantcolumnist Henk van Straten schreef een ontroerend in memoriam.

5. (4)Beck – Morning Phrase (album)
Amerikaans indie-icoon Beck liet alweer zijn twaalfde plaat los en Morning Phase is een sequel van het meer dan geslaagde album Sea Change. Eigengereid, meeslepend, mooi; Beck.

6. (1) Cloud Nothings – Psyshic Trauma (track)
Cloud Nothings baarde eind 2012 al in menig jaarlijstje opzien met de punkparel Attack On Memory. Diens opvolger Here and Nowhere Else komt deze maand uit. Na I’m No Part Of Me smaakt de volgende kruimel die Cloud Nothings uitdeelt wel erg lekker. Psychic Trauma is heerlijk overstuurd, maar ook de akoestische versie is fantastisch.

7. (-) Black Lips – Underneath The Rainbow (album)
Onze favoriete bad kids zijn terug met een zevende studioalbum; Black Lips zoals we ze kennen, gelukkig maar! De plaat werd mede geproduceerd door ‘Black Key’ Patrick Carney. De band speelt in mei op Le Guess Who? in Utrecht. Album op de Luisterpaal.

8. (-)Awanto 3 - Su What (track)
Achter Awanto 3 gaat de conceptuele kunstenaar Steven van Hulle schuil, die je misschien kent als Steven de Peven van het dj-collectief Rednose distrikt. Als Awanto 3 (vat je hem? And one, two…), brengt hij zijn debuutalbum uit op Rush Hour.

9. (2) Jungle - Busy Earning (single)
Het Engelse Jungle sluiert zich in mysterie maar treedt gelukkig steeds vaker op. Zo ook afgelopen maandag in 3voor12. De conclusie: die dansbare neosoul zou deze Britten weleens heel ver kunnen brengen.

10. (-)Thomas Azier - Hylas (album)
Na jaren zwoegen in Berlijn heeft de zwarte synthpopprins eindelijk zijn debuutplaat afgerond. Het resultaat mag er wezen; Hylas is komende week Album van de Week. 3voor12 ging verleden week met Azier op pad in Berlijn, lees hier hoe dat was.

11. (7) Chet Faker - Talk is Cheap (single)
Chet Faker is Australiër Nicholas Murphy, die eerder opzien baarde met een cover van No Diggity, twee liedjes in de Australische Song Van Het Jaar 2013 en een track met Flume. Faker maakt elektronische muziek met in R&B gedrenkte vocalen en speelt dit jaar op SXSW. Zijn album volgt in april en 2 mei staat hij in Bitterzoet.

12. (12) Pharrell Williams - G I R L (album)
Halverwege de zeroes deed Pharrell Williams - na een reeks grote hits met anderen - een poging tot een solocarriere. Die strandde nogal hard, maar na Get Lucky en Blurred Lines doet de meesterproducer nog een poging. Vanuit het niets is hier G I R L.

Ingmar Griffioen, Willem van Zeeland, Atze de Vrieze, Timo Pisart, Rene Passet, Erik Zwennes, Gijsbert Kamer, Joost van Beek, Menno Visser, Wilbert Mutsaers, Tim Schakel, David Kleijwegt, Roosmarijn Reijmer

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12