Where The Wild Things Are: "Bananenpakken clashten wat met baardstrokers" Where The Wild Things Are: "Bananenpakken clashten wat met baardstrokers"

Festival maakt bewust grote groep namen bekend: "Misschien krijgen we nu een coherentere bezoekersgroep"

, Stephan van Peursem

Where The Wild Things Are: "Bananenpakken clashten wat met baardstrokers"

Festival maakt bewust grote groep namen bekend: "Misschien krijgen we nu een coherentere bezoekersgroep"

Stephan van Peursem ,

Weten jullie ’t nog? Vorig jaar was Where The Wild Things Are ’t een van de spannendste nieuwe festivals van het jaar, met garagerock, dance en folkbandjes in een bungalowpark. Ze verkochten uit met slechts één naam op het programma (Of Monsters and Men). En vandáág begon de voorverkoop voor de tweede editie. En vooruit, meteen maakten ze een hele zwik namen bekend: van Franz Ferdinand tot Great Minds. In 3voor12 Radio belde Sander Hoogendoorn met programmeur Ron Euser.

De eerste editie van Where The Wild Things Are verkocht vorig jaar uit terwijl er maar één naam bekend was gemaakt, waarom heeft het festival besloten dit jaar gelijk een grote groep namen bekend te maken?
"Vorig jaar overviel de belangstelling van het publiek ons een beetje. Mensen boekten en masse bungalows. Wat hadden gezegd dat het programma gemaakt werd door de mensen die ook het programma maakten voor Lowlands, 5 Days Off en Great Wide Open, maar dan kun je natuurlijk nog steeds alle kanten op. Mensen kochten een kaartje en de één dacht het gaat wat meer de dancekant op, de ander dacht misschien het gaat meer alternative/indie worden. Toen dachten we: als we nu wat meer namen bekend maken dan weten de mensen ook wat meer welke kant we met het feestje opgaan en dan krijgen we een wat coherentere bezoekersgroep."

Werd er vorig jaar dan misschien de verkeerde doelgroep aangesproken?
"Niet de verkeerde doelgroep, de mensen vonden het een heel leuk feestje, maar we zagen wat dat er her en der wat publiek liep dat dacht "Oh, dit is misschien niet helemaal mijn feestje, omdat ik andere verwachtingen had".

Wat voor mensen waren dat dan?

"We zagen wat bananenpakken rondlopen, die dachten misschien dat ze een soort Valtifest-achtige programmering kregen. Dat clashte misschien een klein beetje met de 'baardstrokers', de mensen die de alternative/indie gitaarbandjes leuk vinden, met het contracteren van Franz Ferdinand zijn we erg blij. Met die band kun je de gitaarkant op maar ook de crossover indie/dance-kant op programmeren. We bedenken ons: wat staat er in de platenkast van zo'n band?"

Where The Wild Things Are 2014 vindt 7/8/9 maart plaats in Center Parks De Eemhof in Zeewolde. De eerste namen die bekend gemaakt zijn: Franz Ferdinand, Jon Hopkins (UK) Great Minds (NL) Mr. Scruff (UK) Boy & Bear (AUS) Kate Boy (SE) Josef Salvat (AUS)
De Kift vs. Rats On Rafts (NL) Mt Wolf (UK)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12