Nieuw festival in bungalowpark: Where The Wild Things Are

Mojo en Plus1 zetten succes Bungalup voort met ‘bandjesfestival’

Atze de Vrieze ,

Mojo Concerts en Plus1 presenteren komend voorjaar een nieuw festival in bungalowpark De Eemhof. Het nieuwe festival gaat Where The Wild Things Are heten, vindt plaats van 8 tot 10 maart 2013 en komt voort uit dance festival Bungalup, dat vorig jaar voor het eerst in het park van Centerparcs gehouden werd. Ron Euser van Mojo: “Bungalup was een groot succes. De bezoekers vonden het leuk, het was uitverkocht en ook Centerparcs was er blij mee. Ze hebben de organisatie (Plus1, red.) gevraagd: kunnen jullie niet nog wat weekendjes verzinnen?”

Dat wordt dus Where The Wild Things Are, een evenement dat draait om live bands, maar dat ook door kan gaan tot in de nacht. Namen kan Ron Euser nog niet noemen. De eerste verwacht hij in september, oktober te kunnen aankondigen. “Het festival zal ongeveer hetzelfde budget hebben als Into The Great Wide Open en Motel Mozaique. We zetten in op echt goede live acts, en dance acts die de cross-over maken met de betere alternatieve rock. Acts die je ook op een festival als Pitch zou kunnen tegenkomen. Dan heb je ongeveer een idee.” Ron Euser zelf werkt bij Mojo voornamelijk als programmeur van Lowlands, maar hij is ook nauw betrokken bij Motel Mozaique en Into The Great Wide Open. Het team dat zich op Where The Wild Things Are zal storten komt verder onder meer uit de 5 Days Off hoek. Mojo organiseert het festival samen met Plus1, het bedrijf van Michel Penders en Laura Vogelsang (beide met een MTV-achtergrond).

Volgens Euser is er behoefte aan dit soort kleinschalige festivals, met een zekere luxe. In het park kunnen 3.800 mensen overnachten. Kaarten voor het festival kosten gemiddeld 180 euro voor drie dagen, afhankelijk van de luxe in de bungalow. Voor dat geld krijg je uiteraard geen Muse of Foo Fighters, maar dat vindt de bezoeker niet erg, denkt Euser. “Natuurlijk hebben de grote evenementen bestaansrecht, maar er zijn ook zoveel mensen die gewoon een goede tijd met hun vrienden willen, liever op kleine schaal. Voor ons kost zo’n festival veel tijd en energie, maar we vinden het toch belangrijk. Kleine festivals zijn een voedingsbodem. Mensen kunnen er dingen zien, ontdekken. Het is moeilijk om een act verder te brengen als enkel honderd mensen ze zien in de bovenzaal van Paradiso of EKKO. Naast radio kunnen festivals in deze tijd die rol op zich nemen.”