Suburban Records van sleazy listening naar easy listening Suburban Records van sleazy listening naar easy listening

Rock 'n roll-label start sublabel Harlem Recordings

, Paul Bijkerk

Suburban Records van sleazy listening naar easy listening

Rock 'n roll-label start sublabel Harlem Recordings

Paul Bijkerk ,

Vandaag maakt het label bekend dat de Canadese singer-songwriter Patrick Lehman de eerste artiest wordt die zijn album Electric Soul Kitchen vol. 2 uitgeeft onder het nieuwe sublabel Harlem Recordings: het gemakkelijker in het gehoor liggende kleine broertje van Suburban Records. "Het kan van alles zijn behalve rock n’ roll."

In deze tijden wordt in de muziekwereld niet het grootste geld verdiend, het is des te meer vrij bijzonder dat Suburban Records een nieuw sublabel voor ander genres start. Lisa Gritter van Suburban Records licht toe: “Wij zijn een vrij specifiek label dat zich richt op een bepaald genre, en wij vinden onze weg daarin. Het is eerder de keuze geweest met het oog op de toekomst. Met dit sublabel kan Suburban Records zich op langer termijn in een breder muziekgenre vertegenwoordigen.”

Harlem Recordings wil zich niet specifiek op een genre richten. Patrick Lehman is een artiest die je in de hokjes soul, jazz en pop zou kunnen stoppen. “Het kan van alles zijn behalve rock n’ roll,” aldus Gritter. Het label blijft met Suburban Records dezelfde harde rockmuziek vertegenwoordigen. Het Haarlemse label wil met Lehman de eerste officiële stap naar een ander muzikale richting maken. Het is nog niet bekend welke andere artiest zijn werk bij de kersverse muziekfabriek wil uitbrengen.

Gregory Porter en platenzaak
Helemaal nieuw is de verbreding van Suburban niet. Vorig jaar maakte het Haarlemse label al een muzikaal uitstapje met urban jazz van Gregory Porter. Niet bepaald de rock n’ roll die we gewend waren van het label, de Amerikaan besloot zijn tweede plaat Be Good onder het label uit te brengen.

Een jaar geleden opende het Haarlemse label een platenwinkel op het Spaarne in Haarlem. “Het gaat goed met de winkel, het is een soort etalage voor onze artiesten”, aldus Gritten. Het label heeft de ambitie verder uit te breiden met de winkel en live-evenementen. De focus ligt nu vooral op het nieuwe label. Onder het nieuwe sublabel zullen ook de welbekende live-evenementen georganiseerd worden. De release en live-avonden die Suburban Records organiseerde, zullen nu transformeren "van sleazylistening naar easy listening".

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12