Samenwerking ID&T met Amerikaanse concertgiganten

Joint venture om o.a. Sensation, Mysteryland en Tomorrowland naar VS te krijgen

Ingmar Griffioen ,

Groot nieuws uit de dance-wereld: ID&T, SFX Entertainment en LiveNation gaan een samenwerking aan voor Noord-Amerika. De joint venture moet succesverhalen als Sensation, Mysteryland en Tomorrowland naar Noord-Amerika exporteren. Dat meldt Link2Party. ID&T-directeur Duncan Stutterheim bevestigt het bericht.

Op ADE 2012 vertelde Stutterheim dat zijn ID&T een overnamebod van 100 miljoen dollar had afgeslagen. Het Nederlandse dancebedrijf stond toen al geruime tijd in de belangstelling van grote buitenlandse entertainmentbedrijven en de geruchten over overnames hielden aan. Stutterheim zei toen: "We zijn nu twintig jaar bezig en ik voel dat het nog makkelijk nog eens twintig jaar kan."

Nu benadrukt hij nogmaals tegen Link2Party dat ID&T niet is opgeslokt door een grote Amerikaanse vis als SFX Entertainment. Zijn bedrijf zou nog eens 22 joint ventures hebben lopen. Deze joint venture, SFX-IDT N.A. Holding LLC gedoopt, voorziet in een 10-koppig team met Brooklyn als operatiebasis. Zes Nederlanders zouden tot het team behoren.