Het recht van consumenten om gekochte goederen weer te verkopen is volgens de rechter niet van toepassing op de verkoop van digitale muziek. Na de verkoop zou het originele bestand van de aanbieder via de server worden verwijderd. Echter is nooit te traceren of er een kopie of het origineel wordt aangeboden. Er is volgens de rechter sprake van een reproductie in plaats van een doorverkoop.
Digitale markt recycling
Met de uitspraak van rechter Richard Sullivan in het Southern District of Manhattan is er een belangrijke beslissing genomen in de verkoop van digitale muziek. Wanneer de rechter Capitol Records niet in haar gelijk had gesteld, dan was het voor sites als Amazon, iTunes en tal van andere online muziekwinkels mogelijk geweest om tweedehands digitale muziek te verkopen.
Rechten Platenmaatschappijen
ReDigi werd eind 2011 opgericht en bood gebruikte digitale nummers van online muziekwinkdels zoals iTunes aan tussen de 49 en 79 dollarcent. Maar zoals bij digitale muziek van iTunes kregen platenmaatschappijen 70 procent van de verkochte nummers, betaalde ReDigi niets aan de platenmaatschappijen. Wel werd 20 procent van de opbrengsten van de verkochte nummers aan artiesten betaald. Begin 2012 klaagde Capitol Records Re-Digi wegens deze procedure aan.
Europese ambities
Oprichter John Ossenmacher van ReDigi kondigde begin dit jaar al aan om de stap naar Europa te maken. Met deze uitspraak zal naar alle waarschijnlijkheid deze stap van de baan zijn.
Tweedehands verkoop digitale muziek verboden
Amerikaanse rechter stelt Capitol Records in haar gelijk
Een Amerikaanse rechter heeft gisteren in New York bepaald dat de verkoop van tweedehands digitale muziek verboden zal worden. Het Amerikaanse bedrijf ReDigi dat tweedehands muziek digitaal aanbiedt werd begin 2012 door Capitol Records aangeklaagd. De rechter stelde de platenmaatschappij in haar gelijk. Dit meldt The New York Times.