#GWO13: Fakkelteitgroep laat Vlieland en zon met weemoed achter zich

Fotodagboek 3: Zwolse delegatie kijkt terug op relaxede, productieve werkweek op de Wadden

Ingmar Griffioen ,

Into The Great Wide Open is afgelopen en daarmee kwam voor de Fakkelbrigade ook een productieve week ten einde, waarin ze op uitnodiging van de organisatie in een Vlielands huisje muziek maakten en opnamen. De Zwolse Fakkelbrigadiers Sticks, Typhoon, Rico, Freez en hun crew namen tegelijk met 3voor12 de boot terug, schoten nog wat rake laatste plaatjes en Rico blikt terug. "De zon. Die speelde een grote rol, die ik nu al echt mis. Dat geeft voor mij echt flavour aan de dag."

Wat gaan de Zwollenaren naast de zon nu het meeste missen na die ruime week op het eiland? Rico denkt even na, maar is duidelijk: "De sfeer in combinatie met vrienden en mede-muzikanten." Vandaar ook zijn keuze voor deze foto van grashalmen in de duinen. "Een stukje Vlieland mag niet ontbreken. Iedereen ging na het wakker worden eigenlijk wel even naar het strand om een duik te nemen. Het was slechts 150 meter van het huis, we moesten alleen even de duinen over. Ja, ik mis het wel. Die week was tof, maar ik was ook wel blij dat ik weer thuis was in Zwolle. Het is en blijft toch een werkweek."

Rico kan op de valreep nog wat nieuws melden over de releaseplannen van zijn reggae (Irie) album. "Het wordt in ieder geval niet dit jaar, maar wel in 2014. We hebben gisteren in een gesprek bij TopNotch een nieuwe planning opgesteld. De kans is nu groter dat het zonnetje weer schijnt, als die uitkomt", grapt de Zwollenaar. Mooi op tijd voor ITGWO14 dus. "Voordat het album uitkomt, komen wel een aantal tracks vrij. Het album bevat niet per definitie grote hits, maar meer heerlijke luistermuziek. Ooit, die kringloopwinkeltrack, komt er in ieder geval wel op."

Rico legt uit wat we zien: "Sebas van Olst en Dries in chill-modus in het restaurant bij de Bolder. Sebas is de bassist van Typhoon en band. Dries en Bas kennen elkaar al heel lang, zijn goede vrienden en spelen al 15 jaar samen. Dat samenspel; zonder veel voorbereiding een hele toffe show in elkaar zetten, dat was de kracht van de spontane show van Freez. Die was heel goed bezocht en er hing een goede sfeer."

"Vond ik heel veelzeggend, met regenboog erbij. Nog niet eerder een foto zo gezien van ons."

"Mooie foto waarbij O.Dog na de Fakkelbrigade de crowd als vanouds hypet. We hebben weer veel reacties gehad na de show. Ook van mensen die voor tweede keer het album kochten, om het nu te laten signeren."

"Hahaha. Ja inderdaad een selfie. Weet ook niet waarom eigenlijk. Zaten in chill modus, alle optredens waren voorbij en het eerste moment dat we kunnen chillen. Dit was net voor Bombino begon. Toffe band, nog nooit gezien en moest wel lachen om hun outfits."

"Met wijn moet geproost worden"

"Interview met dame rechts in de tuin van het huisje, volgens mij van de festivalkrant De Kolder. Daar zaten we elke dag, behalve zondag toen het kutweer was. Precies tijdens mijn show ja, zonde. Terwijl het de hele week superweer was."

"Zo echt niet normaal: hele vette luchten."