3voor12 draait (week 5): Fidlar, MMoss en The Revival Hour 3voor12 draait (week 5): Fidlar, MMoss en The Revival Hour

3voor12 Album van de Week is: Jacco Gardner - Cabinet Of Curiosities (Excelsior)

, Redactie 3voor12

3voor12 draait (week 5): Fidlar, MMoss en The Revival Hour

3voor12 Album van de Week is: Jacco Gardner - Cabinet Of Curiosities (Excelsior)

Redactie 3voor12 ,

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3voor12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten, en om deze toe te lichten. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook een toplijstje uit. Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3voor12.

3voor12 draait

Luister 3voor12 draait op podcast en Spotify. 3voor12 is ook te vinden op Last.fm en Twitter.

3voor12 Single van de Week
Bastille - Pompeii (EMI)

3voor12 Album van de Week
Jacco Gardner - Cabinet Of Curiosities (Excelsior)

3FM Album van de Week
Will And The People - Friends (Rough Trade)

3FM Megahit
Duke Dumont feat. A*M*E - Need U (100%) (Spinnin')

Top 10:

1. Fidlar - Fidlar (album, Wichita/PIAS)
"Beste collectie garage- en skatepunk met een mopje surf van de slackers uit LA." (Ingmar Griffioen)
"Op Le Guess Who? braken ze het kleine podiumpje af met hun schijtlollige wilde garagepunk." (Atze de Vrieze)
"Nu op plaat ga ik weer stuk!" (Christiaan Walraven)

2. MMoss – Only Children (album, Trouble In Mind)
"Op repeat!" (Ingmar Griffioen)
"Lekker bezig daar bij Trouble In Mind." (Atze de Vrieze )
"Nee, ik had niet in de jaren '60 geboren willen worden, hou niet van hippies, gebruik geen drugs. Maar toch: platen als deze brengen me aan het twijfelen." (Stephan van Peursem)

3. The Revival Hour – Scorpio Little Devil (album, Antiphone/Konkurrent)
"The Revival Hour is eigenlijk gewoon DM Stith, een van de meest talentvolle singer-songerwriters, vooral als het aankomt op arrangeren." (Atze de Vrieze)
"Wees gewaarschuwd: z'n nieuwe project The Revival Hour is zo mogelijk nog zwaardere kost." (Timo Pisart)

4. Retribution Gospel Choir - 3 (Chaperone/Konkurrent)
"Twee tracks van rond de 20 minuten vol riffs bezwerende solo's en een geweldige drive." (Stephan van Peursem)
"Niet te missen plaat voor liefhebbers van psychedelisch gitaarwerk." (Ingmar Griffioen)

5. Jacco Gardner - Cabinet Of Curiosities (Excelsior)
"Als je dit jaar maar een Nederlands album koopt, laat het dan deze zijn. Je zult er geen spijt van krijgen. Ditmaal is de hype waar." (Menno Visser)

6. Nosaj Thing - Home (Innovative Leisure/Bertus)
"Ik geniet er weer met volle teugen van." (Stephan van Peursem)

7. Ducktails - The Flower Lane
"Dit zijproject van de gitarist van Real Estate (Matt Mondanile) heeft al evenveel magische gitaarlijntjes als z'n grote broer."

8. Fellow - Yega
"Make ya pussy go mad!" (Christiaan van Walraven)

9. Cult Of Luna - Vertikal (album, Indie/Suburban)
"De Zweedse meesters van de post-metal zijn terug en hoe!" (Ingmar Griffioen)

10. Dirty Projectors - Climax (liveclip, Usher-cover)
"De seks druipt er van af in deze gestripte definitieve versie van collega Derek van Winsen's Song van het Jaar." (Menno Visser)

Menno Visser draait:

Jacco Gardner - Cabinet Of Curiosities (Excelsior)
Als je dit jaar maar een Nederlands album koopt, laat het dan deze zijn. Je zult er geen spijt van krijgen. Ditmaal is de hype waar.

Flume - Sleepless (single, Future Classic/Australische import)
Hoog in Triple J's jaarlijkse Hottest 100 (zeg maar hun Song van Het Jaar) deze dromerige lentedance met vette vocale samples.

Dirty Projectors - Climax (liveclip, Usher-cover)
De seks druipt er van af in deze gestripte definitieve versie van collega Derek van Winsen's Song van het Jaar. De must-see van de Twitters deze week, en terecht.

Ingmar Griffioen draait:

Cult Of Luna - Vertikal (album, Indie/Suburban)
De Zweedse meesters van de post-metal zijn terug en hoe! Na een duister aanzwellend intro hakt Cult Of Luna erin met het bijna 10 minuten klokkende I: The Weapon. Vertikal, geïnspireerd door de Duitse sci-fi filmklassieker Metropolis, is weer een powerstatement van bezwerende, repetitieve riffs en loodzware doom. Wees daar op de Roadburn-zaterdag voor wat nu al een van de hoogtepunten van de jaarlijkse hoogmis van de riff lijkt.

Fidlar - Fidlar (album, Wichita/PIAS)
Na een stel opruiende singles, EP's en een erg fijne, opwindende garage-show tijdens de Le Guess Who? Fuzzbox waren de verwachtingen hooggespannen voor het FIDLAR debuutalbum. En terecht! Beste collectie garage- en skatepunk met een mopje surf van de slackers uit LA. Check ook de LGW12-sessie en review.

Double psych-treat: MMOSS en Retribution Gospel Choir
Retribution Gospel Choir - 3 (album, Chaperone/Konkurrent)
MMOSS - Only Children (album, Trouble In Mind)

Twee niet te missen platen voor liefhebbers van psychedelisch gitaarwerk: Retribution Gospel Choir - 3 heeft slechts twee nummers vastgelegd maar de band rond Alan Sparhawk en Steve Garrington van Low jamt die wel voorbij de 41 minuten! Op het Chicago label van Ty Segall (en Jacco Gardner) huist ook MMOSS. De band uit New Hampshire giet de psychrock in iets kortere jams, maar komt daarmee tot een minstens zo dromerig en hypnotiserend geheel. Op repeat!

Atze de Vrieze draait:

The Revival Hour – Scorpio Little Devil (album, Antiphone/Konkurrent)
Andere naam, onhaaaaandig. The Revival Hour is eigenlijk gewoon DM Stith, een van de meest talentvolle singer-songerwriters, vooral als het aankomt op arrangeren.

Fidlar – Fidlar (album, PIAS)
Op Le Guess Who? braken ze het kleine podiumpje af met hun schijtlollige wilde garagepunk, nu is hun debuutplaat uit in Nederland.

MMoss – Only Children (album, Trouble In Mind)
Lekker bezig daar bij Trouble In Mind. Deze week verschijnt niet alleen het Jacco Gardner album, maar krijgen we ook deze nog wat meer psychedelische band in onze schoot geworpen.

Niels de Haan draait:

Guild of Stags - Miljonair
Eindelijk komt het debuutalbum van Guild of Stags uit. De band bestaat uit drie oud-leden van de band Krezip. De eerste single 'Miljonair' is afgelopen week in première gegaan. Zelf zegt de band dat het album jaren '70 rock bevat. Ik ben erg benieuwd.

C2C - Down The Road
Afgelopen week maakte Rock Werchter een aantal nieuwe namen bekend voor het festival. Aangezien ik er deze zomer heen ga, ben ik meteen muziek gaan luisteren van een aantal acts. Ik heb erg veel zin in de show van C2C.

Volbeat
Ook Volbeat staat op Rock Werchter dit jaar. Dit voorjaar komt hun nieuwe album uit, genaamd 'Outlaw Gentlemen & Shady Ladies'. Ik heb de band al een paar keer live gezien en het is altijd tof. Ben benieuwd naar het nieuwe album.

Christiaan Walraven draait:

Fidlar - Fidlar
Wat een heerlijk rammelende punkliedjes van deze jonge honden uit LA. Op Le Guess Who was het de revelatie van de avond en nu op plaat ga ik weer stuk. Op repeat!

Fellow - Yega EP
Ik kan amper geloven dat het alweer 1,5 jaar geleden is dat ik Fellow leerde kennen met zijn Run De Dance EP. De opvolger Yega EP is wederom fantastisch. Make ya pussy go mad!

Darkstar - News From Nowhere
Debuutplaat North van Darkstar is een plaat die ik niet tot mijn favoriete albums zou scharen, maar die ik opvallend genoeg nog steeds zo nu en dan opzet. Gewoon omdat hij zo heerlijk weg luistert. Ik ben benieuwd of ik deze plaat over 3 jaar ook nog opzet.

Stephan van Peursem draait:

Retribution Gospel Choir - 3 (Chaperone/Konkurrent)
Alan Sparhawk (Low) gaat helemaal los op deze plaat. Twee tracks van rond de 20 minuten vol riffs bezwerende solo's en een geweldige drive. En alsof dat nog niet genoeg is: op de tracks Seven doet Nels Cline mee met een aantal geweldige solo's. En nee: solo's van Nels Cline duren nooit te lang.

MMOSS - Only Children (Trouble In Mind)
Nee, ik had niet in de jaren '60 geboren willen worden, hou niet van hippies, gebruik geen drugs. Maar toch: platen als deze brengen me aan het twijfelen. Hele fijne retro-psychedelica op het label waar volgende week ook de plaat van Jacco Gardner uit komt.

Nosaj Thing - Home (Innovative Leisure/Bertus)
Het vorige album Drift van Nosaj Thing (producer Jason Chung uit L.A.) is een van mijn favoriete elektronica platen van het afgelopen decennium. Deze nieuwe plaat is misschien niet zo goed als dat prachtige album, geniet ik er toch weer me volle teugen van. Zeker de track met Kazu Makino van Blonde Redhead is weer betoverend mooi, de rest moet misschien nog een beetje groeien.

Timo Pisart draait:

The Revival Hour - Scorpio Little Devil
Bijzondere plaat van een bijzondere songwriter: DM Stith, die je wellicht nog kent van het ondoorgrondelijke Heavy Ghost. Wees gewaarschuwd: z'n nieuwe project The Revival Hour is zo mogelijk nog zwaardere kost. Per draaibeurt wordt deze mooier.

Ducktails - The Flower Lane
Mijn favoriete platenboer Peer vond 'm niets, die nieuwe Ducktails. Te slick, te glad geproduceerd, te weinig randjes en geen écht waanzinnige songs. Dat zal, maar dit zijproject van de gitarist van Real Estate (Matt Mondanile) heeft al evenveel magische gitaarlijntjes als z'n grote broer, en is een heerlijk voorbij kabbelende plaat.

Een folkregen met winnaar Mister and Mississippi - Mister and Mississippi
Goed nieuws voor de liefhebber van breekbare liedjes: deze weken regent het een kleine schat aan folky releases. Zo is er de prachtige plaat van Thus:Owls, die overigens wat zwaar op de maag ligt, en ligt het "debuutalbum" van Janne Schra net in de schappen, met een handvol fijne liedjes. En dan is er nog het u ongetwijfeld onbekende Burned Shoulders dat met On Escapism een ingetogen maar nog wat ongepolijst pareltje heeft afgeleverd. Bovenuit al deze releases torent fier het titelloze debuut van Mister and Mississippi, met een album dat van begin tot eind de moeite waard is. Luister alleen alsjeblieft niet naar die mierzoete teksten.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12