Festival Appelsap in 2013 toch in Oosterpark Festival Appelsap in 2013 toch in Oosterpark

Stadsdeelraad Amsterdam Oost steunt festival

, Atze de Vrieze

Festival Appelsap in 2013 toch in Oosterpark

Stadsdeelraad Amsterdam Oost steunt festival

Atze de Vrieze ,

Appelsap is in 2013 toch welkom in het Oosterpark. Het festival had te maken met klagende buren, die last hadden van overlast rond het hiphopfestival, en die liever geen festivals meer in het park zouden zien. De organisatie vreesde het einde van het festival. Vanavond boog de stadsdeelraad Amsterdam Oost zich over de zaak. Het festival meldt nu zelf dat Appelsap in elk geval in 2013 in het park mag blijven. Er is vanavond een amendement aangenomen, waardoor we in ieder geval in 2013 kunnen blijven", aldus Rogier Smalhout van Appelsap tegen Roosmarijn Reijmer in 3voor12radio. "Daar zijn we natuurlijk superblij mee."

De afgelopen dagen escaleerde het geschil tussen Appelsap en de omwonenden van het Oosterpark, tot verdriet van de organisatie. "Eigenlijk is het niet zozeer de buurt tegen Appelsap, als wel de buurt tegen het beleid van het stadsdeel met betrekking tot het afsluiten van het park. Wij sluiten het park af voor de veiligheid tijdens de opbouw en omdat we gedwongen zijn om entree te vragen door teruglopende subsidies." 
 
Er was ook steun: een online petitie werd ruim 3.000 keer ondertekend. Volgens Smalhout is Appelsap niet doof voor de klachten en wordt er serieus naar geluisterd. "Buurtbewoners klagen over geluidsoverlast, en dat is er natuurlijk ook een beetje. Met iets meer geld kunnen we het geluid misschien beter africhten. De ingangen van het park zouden we graag weer openbaar maken, door de hekken meer in het park te zetten. Het is jammer dat het zo hoog heeft moeten oplopen, want we hebben juist altijd bewust toenadering gezocht tot de buurt."
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12