3voor12 draait (week 45): The Soft Moon, Mac DeMarco & London Calling 3voor12 draait (week 45): The Soft Moon, Mac DeMarco & London Calling

3voor12 Album van de Week is: The Horse Company - Calypso

, Redactie 3voor12

3voor12 draait (week 45): The Soft Moon, Mac DeMarco & London Calling

3voor12 Album van de Week is: The Horse Company - Calypso

Redactie 3voor12 ,

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3voor12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten, en om deze toe te lichten. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook een toplijstje uit. Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3voor12.

3voor12 draait

Luister 3voor12 draait op podcast en Spotify. 3voor12 is ook te vinden op Last.fm en Twitter.

3voor12 Single van de Week
Allah-Las - Tell Me (V2)
3voor12 Album van de Week

Top 10:

1. The Soft Moon - Zeroes (Captured Tracks/Konkurrent)
"Luis Vasquez a.k.a. Soft Moon lijkt me geen vrolijk jongen. De muziek die hij draait is in ieder geval intens donker." (Stephan van Peursem)
"Met hun kille no-wave weten zij een koortsige en claustrofobische sfeer neer te zetten die live versterkt werd door stroboscopische lichten." (Laurence Tanamal)
"Wat een heerlijk ongezellige plaat, voor liefhebbers van A Place To Bury Strangers en de meer duistere wave uit de jaren tachtig." (Atze de Vrieze)
2. Mac DeMarco - 2 (Captured Tracks/Konkurrent)
"De nieuwe koning slacker heet Mac Demarco. Een om naar uit te kijken op Le Guess Who." (Atze de Vrieze)
"Het is alsof iemand ’s werelds meest obscure songwriter Jandek eindelijk zijn Ritalin heeft gegeven." (Laurence Tanamal)
"Lichtvoetig, melancholisch en een tikje gestoord. Fijn hoor!" (Stephan van Peursem)
3. London Calling:
"De vorige twee edities van London Calling gemist, maar deze vergoedde veel. Veel goede shows gezien en beloftes als Peace. Vooral The Walkmen, Chromatics en The Joy Formidable imponeerden." (Ingmar Griffioen)
The Walkmen op London Calling 2012
"Hele goede, intense show van een band die nu eindelijk de erkenning begint te krijgen die het al jaren verdient en elk concert beter lijkt te worden." (Stephan van Peursem)
Cloud Nothings op London Calling 2012
"Hun show op London Calling was erg tof. Rauwe indiepop ten top." (Niels de Haan)
AlunaGeorge en Temples op London Calling 2012
"Absolute hoogtepunten: de dansbare slicke R&B van Londens duo AlunaGeorge en de sixtiespop van een de glittertrui-zanger van Temples." (Judith Laanen)
The Joy Formidable op London Calling 2012
"Lekkere indiepop met een frontvrouw op de gitaar. Love it." (Niels de Haan)
4. Every Time I Die, live in Tivoli de Helling, 7-11-12
"De tering wat een bak brute metalcore en wat een energie hebben die gasten van Every Time I Die!" (Ingmar Griffioen)
"Tot mijn grote spijt moest ik het concert aan mij voorbij laten gaan. Van collega’s kreeg ik te horen dat ik echt wat heb gemist." (Niels de Haan)
5. Hollandse Nieuwe 35
"Erg blij met deze sampler, die ditmaal wat minder scheurende gitaren telt, maar wel Postmodem (shoegaze noise op NON records) en Avery Plains (dark noise en country op Subroutine)." (Ingmar Griffioen)
6. Jacco Gardner - Clear the Air (single, Excelsior)
"Nieuwe psychedelische popheld uit Hoorn, die binnenkort een eerste single uitbrengt bij Excelsior." (Atze de Vrieze)
7. Foals - Inhaler
"De nieuwe single van Britse mathrockformatie Foals is knalhard en prettig pushy." (Judith Laanen)
8. Poliça
"hele fijne electronische R&B uit Minneapolis die volgende week op Crossing Border (16 en 17 november in Den Haag) staat." (Judith Laanen)
9. Deftones - Koi No Yokan
"Een plaat vol klanken en riffs zoals we van de band gewend zijn. Vooral Chino’s stem geeft de muziek een erg hypnotiserende en progressieve vibe." (Laurence Tanamal)
10. Savages @ Ekko

"Gezien in een uitverkocht EKKO waar het dameskwartet spannend, duister en bezwerende concerteerde met noisy poppunk." (Ingmar Griffioen)

Judith Laanen draait:

Foals - Inhaler
De nieuwe single van Britse mathrockformatie Foals is knalhard en prettig pushy. Dat refrein, oef! Let ook op de blote borsten.
AlunaGeorge
en Temples - live op London Calling 
Ik mocht dan ziek op de bank liggen tijdens London Calling, de livestream op het digitale themakanaal 101.TV hield me op de been en de hoogte van alles dat zich in Paradiso afspeelde. Met als absolute hoogtepunten de dansbare slicke R&B van Londens duo AlunaGeorge en de sixtiespop van een de glittertrui-zanger van Temples.
POLIÇA

Luister vooral naar het eerste album van Poliça, hele fijne electronische R&B uit Minneapolis die volgende week op Crossing Border (16 en 17 november in Den Haag) staat.

Laurence Tanamal draait:

Deftones – Koi No Yokan
Deftones is een van de weinige bands waar ik nog naar luister sinds mijn pubertijd. Waarschijnlijk omdat zij niet per definitie nu-metal zijn, een stijl die ik, samen met een stapel lelijke bandshirts, al jaren terug vaarwel heb gezegd. Vooral Chino’s stem geeft de muziek een erg hypnotiserende en progressieve vibe. Diamond Eyes was al een uitstekende comeback, maar met Koi No Yokan lijkt de band alleen maar beter te worden. Een plaat vol klanken en riffs zoals we van de band gewend zijn.
The Soft Moon – Zeroes (Captured Tracks/Concurrent)

The Soft Moon wist mij enorm te imponeren met hun debuutalbum. Met hun kille no-wave wisten zij een koortsige en claustrofobische sfeer neer te zetten die live versterkt werd door stroboscopische lichten. Hun tweede plaat (ze hebben ook nog een EP uitgebracht) zet deze lijn voort op een wat minder verrassende, maar alsnog zeer bevredigende wijze. Melodieuze synthesizers, en harde percussiemiddelen zetten de toon.
MacDemarco – 2 (Captured Tracks/Konkurrent)

Ik hou van vreemde platen, maar 2 van MacDemarco is op een andere manier vreemd. Die lo-fi muziek van hem voelt vervreemd en obscuur, maar mede door al die vrolijke gitaartjes ook zeer aanstekelijk. Neem daar die zwart/witte cover bij. Het is alsof iemand ’s werelds meest obscure songwriter Jandek eindelijk zijn Ritalin heeft gegeven.

Atze de Vrieze draait:

The Soft Moon – Zeros (Captured Track/Konkurrent)
Wat een heerlijk ongezellige plaat, voor liefhebbers van A Place To Bury Strangers en de meer duistere wave uit de jaren tachtig.
Mac Demarco – II (Captured Tracks/Konkurrent)
De nieuwe koning slacker heet Mac Demarco. Een om naar uit te kijken op Le Guess Who.
Jacco Gardner – Clear The Air (single, Excelsior)
Nieuwe psychedelische popheld uit Hoorn, die binnenkort een eerste single uitbrengt bij Excelsior.

Niels de Haan draait

The Joy Formidable op London Calling 2012
Op Pukkelpop heb ik ze gemist, maar op vrijdag 2 november speelde The Joy Formidable op het London Calling festival in Paradiso, Amsterdam. Ik vond het een erg sterk optreden van de band. Lekkere indiepop met een frontvrouw op de gitaar. Love it.
Cloud Nothings op London Calling 2012
Ook Coud Nothings stond op London Calling. Ik had wel eens van de band gehoord, maar had er verder weinig aandacht aan besteed. Na London Calling ben ik vaker naar de band gaan luisteren. Hun show op London Calling was erg tof. Rauwe indiepop ten top.
Every Time I Die in Tivoli de Helling
Afgelopen woensdag was Every Time I Die in Nederland voor een optreden in Tivoli de Helling. Tot mijn grote spijt moest ik het concert aan mij voorbij laten gaan. Van collega’s kreeg ik te horen dat ik echt wat heb gemist. Gelukkig hebben we de beelden nog. Volgende keer ben ik er zeker bij.

Stephan van Peursem draait:

The Soft Moon - Zeros (Captured Tracks/Konkurrent)
Luis Vasquez a.k.a. Soft Moon lijkt me geen vrolijk jongen. De muziek die hij draait is in ieder geval intens donker. Dark-wave, rock en nog meer. Niet voor feestje en partijen, maar heb wel zin om ze live te zien.
The Walkmen, London Calling, Paradiso, 3 november 2012
Hele goede, intense show van een band die nu eindelijk de erkenning begint te krijgen die het al jaren verdient en elk concert beter lijkt te worden. Frontman Hamilton Leithauser lijkt een frontman tegen wil en dank, maar eist toch alle aandacht door zijn ingehouden woede en soulvolle explosies. Door merg en been.
Mac DeMarco - 2 (Captured Tracks/Konkurrent)
In de herhaling want gewoon mijn favoriete plaat van het moment. Lichtvoetig, melancholisch en een tikje gestoord. Fijn hoor!

Ingmar Griffioen draait:

London Calling, 2&3-11-12 in Paradiso + Savages, 4-11-12 in EKKO
De vorige twee edities van London Calling gemist, maar deze vergoedde veel. Veel goede shows gezien en beloftes als Peace. Vooral The Walkmen, Chromatics en The Joy Formidable imponeerden. Cloud Nothings was ietsje minder heftig wegens de jetlag maar weer een beste traktatie en Savages zag ik alleen van grote hoogte. Zondag dus herkansing in een uitverkocht EKKO waar het dameskwartet spannend, duister en bezwerende concerteerde met noisy poppunk.
Every Time I Die, live in Tivoli de Helling, 7-11-12
De tering wat een bak brute metalcore en wat een energie hebben die gasten van Every Time I Die! Genieten en haarslaan in De Helling, waar de kids razendsnel het podium op klauteren om er meteen weer acrobatisch vanaf te springen. Hoort erbij. Evenals een enthousiaste menigte om dat op te vangen, alleen is die teruggeweken voor het mosh-geweld... Fotootje.
Hollandse Nieuwe 35
Erg blij met deze sampler, die ditmaal wat minder scheurende gitaren telt, maar wel Postmodem (shoegaze noise op NON records) en Avery Plains (dark noise en country op Subroutine). Naast Postmodem kun je 29 november op het Le Guess Who? Hollandse Nieuwe podium in dB's ook gratis genieten van de folknoir van het Utrechtse The Fire Harvest. Verder benadruk ik graag dat de sampler bol staat van de verrassingen en goede tracks, van de folky klasse van opener Tessa Rose Jackson tot de bonus van producer FS Green, die Hydroboyz-track Bel Me door de Moombathon-mangel haalde. Meer gratis Hollandse Nieuwe vind je ook op de Popronde! Zo zag ik in Leiden gister eerst Nouveau Velo een mix van noise en wave presenteren, voordat The Applejacks De Uyl van Hoogland afbraken met opwindende en vrolijkmakende rock 'n roll.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12