Eigenaar Hermans wilde anvankelijk nog wel de groothandelsactiviteiten van Music Store voortzetten, maar gaat nu dus over tot faillissementsaanvraag. Volgens CEO René de Wit is dat vooral bespoedigd door de langlopende huurcontracten van de eigen winkels. "Zodoende zijn we tot onze grote spijt en teleurstelling genoodzaakt het op deze manier te beëindigen", verklaarde hij tegen Entertainment Business. De Wit zei ernaar te streven "in overleg met de te benoemen curator" de effecten voor klanten en leveranciers tot een minimum te beperken".
Het is de tweede keer binnen anderhalf jaar dat voor Music Store faillissement wordt aangevraagd. Hermans stapte in oktober 2010 in na het faillissement van Avalon Music. Toen vielen al zo'n veertig van de honderdtwintig Music Stores om. Van de resterende tachtig starten dus vijftig franchisers door. Bleven over dertig winkels, die gaandeweg door Hermans terug gesaneerd lijken te zijn tot de huidige tien winkels in consignatie (uitbater werkt voor Hermans, die de voorraad beheert).
Het is een van de laatste etappes van de teloorgang van wat ooit de tweede muziekketen van Nederland was. Een blik op de lijst met deelnemende winkels aan de aanstaande Record Store Day (21 april) plaatst het aardig in perspectief: onder de 78 deelnemende winkels tellen we twee zaken uit de voormalige keten: Music and More in Oostburg (franchise) en Sounds in Haarlem, dat altijd de eigen naam behouden heeft en overgenomen is door Paul Kamp, de vroegere uitbater van de Music Store in Heemskerk.
Bij Hermans Holding is niemand beschikbaar om tegenover 3voor12 te reageren.
Weer faillissement aangevraagd voor muziekketen Music Store
Laatste tien vestigingen van Hermans Holding getroffen
Gisteren werd opnieuw faillissement aangevraagd bij de rechtbank voor Music Store. Ditmaal door eigenaar Hermans Holding, zo meldt Entertainment Business. Eind 2011 kondigde Hermans al aan te stoppen met Music Store. Vijftig franchise Music Store-winkels starten daarom door onder de naam Music & More, maar voor de resterende tien winkels valt nu het doek. Zij worden omgebouwd naar Jamin-filialen (een andere keten van Hermans) of verkocht.