Stefany June is toch voor Duitsland Stefany June is toch voor Duitsland

Zangeres doet EK-huiskamerconcerten en werkt aan debuutalbum

, Ingmar Griffioen

Stefany June is toch voor Duitsland

Zangeres doet EK-huiskamerconcerten en werkt aan debuutalbum

Ingmar Griffioen ,

Zangeres Stefany June heeft een dilemma: de geboren Duitse treedt vanavond tijdens Nederland-Duitsland met haar Enschedese gitarist in een Nederlandse huiskamer op, maar is toch voor de oosterburen. "Het wordt heel spannend: of ik ben verdrietig of de gastheren. Eigenlijk kan ik vandaag sowieso niet verliezen, want ik heb een band met beide landen", lacht ze. "Maar stiekem ben ik natuurlijk voor Duitsland." Vanavond vertelt ze bij 3voor12radio over haar tweestrijd.

Voor het EK bedacht ze een ludieke actie: voetbalkijkers kunnen een live-optreden van haar bestellen op wedstrijddagen van het Nederlandse of Duitse elftal en mogen betalen wat ze willen. Het eerste optreden was zaterdag tijdens Nederland-Denemarken. "Die mevrouw was ook jarig, dus echt verdrietig waren ze niet en wij hebben de boel geprobeerd op te vrolijken. We zullen kijken hoe het vanavond wordt."

Vanavond speelt ze tijdens Nederland-Duitsland met haar gitarist in een woonkamer in Hengelo. Zelf houdt ze helemaal niet van voetbal. "Ik kijk ook voor het eerst veel voetbal", grinnikt ze. "Ik doe dit voor de vrouwen die ook niet van voetbal houden en altijd moeten kijken voor hun mannen."

Debuutalbum, internationaal en crowdfunding
De zangeres maakt ondertussen plannen voor haar debuutalbum. Vandaag vergadert ze met haar manager over de aanpak. "Ik heb het afgelopen half jaar veel nieuw materiaal geschreven. We hebben al pre-producties en kijken nu hoe we het uit gaan brengen." Muzikaal moet er nog veel gebeuren, dus een datum of titel heeft ze nog niet. "We moeten nu nog veel arrangementen doen en kiezen uit de twintig nummers die we nu hebben."

Stefany June maakt grote plannen. "Ik ben niet Nederlands, dus ik wil ook heel graag internationaal gaan en dan is het goed in een vroeg stadium te bekijken hoe. Financieel moet het ook goed geregeld worden. We gaan crowdfunding doen via de website Voordekunst, als we weten hoeveel geld we nodig hebben. We hopen dat mensen het willen financieren, want zo rijk zijn we nog niet geworden van de muziek."

Gezien de pay-what-you-want constructie lijkt het voor Stefany June dan toch beter als Nederland vanavond zegeviert. "Ze mogen betalen wat ze willen, maar meestal zijn ze wel enthousiast", zegt ze hoopvol.

3voor12radio belt vanavond met Stefany June om de stemming in de Hengelose woonkamer te peilen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12