Platenzaak Bullit in Eindhoven sluit 1 juli Platenzaak Bullit in Eindhoven sluit 1 juli

Huisvestingsproblemen nekken muziekzaak na ruim 30 jaar

, Ingmar Griffioen

Platenzaak Bullit in Eindhoven sluit 1 juli

Huisvestingsproblemen nekken muziekzaak na ruim 30 jaar

Ingmar Griffioen ,

Na ruim 30 jaar stopt platenzaak Bullit ermee, zo meldt eigenaar Robby Geerings op Facebook: "Het kost me ontzettend veel moeite en met een brok in mijn keel moet ik jullie meedelen dat ik na een jaar ploeteren de beslissing heb MOETEN nemen vanaf 1 juli as. BULLIT definitief te sluiten." De bekende Eindhovense winkel, gaat naar verluidt aan huisvestingsproblemen tenonder. Bullit houdt vanaf morgen (dinsdag) uitverkoop met 40% korting.

Ook bij de Effenaar is de verslagenheid groot. "Hij zit sinds iets meer dan een jaar op het Stratumseind in een mooi pand en het zag ernaar uit dat het de goede kant op ging", reageert hoofd PR Tijs Heesterbeek, die regelmatig bij Bullit kwam en dan van Geerings hoorde hoe lastig hij het had. "Robby heeft nog wel naar iets anders gezocht." Dat is dus niet gelukt, constateerde Heesterbeek toen hij het bericht las. "Verdomme, hij heeft de strijd echt verloren."

Voor de verhuizing naar het Stratumseind zat Bullit op de Tongelresestraat in één pand met een gitaarwinkel en een metalzaak. "Dat werkte niet echt", blikt Heesterbeek terug. "Dan ging je muziek luisteren en begon iemand Metallica te spelen." In 2008 gooide de vorige eigenaar Robert van der Breggen de handdoek, waarna Bullit-medewerker Geerings de winkel voortzette op een andere en kleinere locatie, buiten het centrum. April 2010 keerde Geerings met Bullit terug naar het centrum, een stap die de winkel naar nu blijkt niet heeft kunnen redden. Eind 2010 nam 3voor12 nog een kijkje voor de serie De Laatste Der Mohikanen.

Bullit is deze maand nog open en heeft morgen nog een speciaal programma. Geerings: "Of ik nog een feestje geef? MIKAL CRONIN morgen, dinsdag om 18.00 uur, gaat gewoon door." Heesterbeek: "Hij staat 's avonds in de Altstadt, maar doet eerst een gratis instore in Bullit. Tof, maar het voelt een beetje als dansen op een graf."

Lees het bericht van Bullit op Facebook

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12