3voor12 draait (week 23): Bobby Womack, Japandroids en Liars 3voor12 draait (week 23): Bobby Womack, Japandroids en Liars

3voor12 Album van de Week = The Tallest Man On Earth - There's No Leaving Now

, Redactie 3voor12

3voor12 draait (week 23): Bobby Womack, Japandroids en Liars

3voor12 Album van de Week = The Tallest Man On Earth - There's No Leaving Now

Redactie 3voor12 ,

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3voor12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten, en om deze toe te lichten. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3voor12.

3voor12 draait

Luister 3voor12 draait op podcast en Spotify. 3voor12 is ook te vinden op Last.fm en Twitter.

3voor12 Single van de Week
Clock Opera - Lesson No. 7 (V2)
3voor12 Album van de Week
The Tallest Man On Earth - There's No Leaving Now (Konkurent)
3FM Megahit
Ben Howard - Keep You're Head Up (Universal)
3FM Album van de Week
Fun. - Some Nights (Warner Music)

Top 10

1. The Tallest Man On Earth - There's No Leaving Now (album, Dead Oceans/Konkurrent)
"Snijdt diep, deze Zweedse singer-songwriter, die inmiddels zo'n cultstatus heeft dat hij lachend Paradiso uitverkoopt." (Menno Visser)
"Vrolijke gitaarspel met een aangename stem. Prima om dagelijks even te luisteren." (Floor van Vliet)
"Als je naar Kristian Matsson luistert, hoor je de jongere versie van Bob Dylan. De versie die nog wel kan zingen." (Jorinda Teeuwen)
2. Bobby Womack - The Bravest Man On The Universe (album, XL/V2)
"Ben niet zo van de soul, maar de productiefoefjes van Damon Albarn houden me wakker." (Menno Visser)
"Womack heeft de poorten van de hel gezien, maar lijkt nu toch de weg naar de hemelpoort te bewandelen." (Erik Zwennes)
"Liedjes liggen gemakkelijk in het gehoord. Heerlijk om na een drukke werkdag in de trein te luisteren." (Jorinda Teeuwen)
3. Japandroids - Celebration Rock (album)
"Zwaar aanbevolen voor alle liefhebbers van Thermals, Cloud Nothings en At The Drive-In." (Willem van Zeeland)
"Wat een heerlijke portie noiserock maken de heren van Japandroids toch." (Christiaan Walraven)
"Heerlijk opzwepende noisy rock plaat. Volume op maximaal en gaan." (Stephan van Peursem)
4. Liars - Wixiw
"Een dromerige, freaky trip-plaat die met elke luisterbeurt meer gaat boeien." (Ingmar Griffioen)
"Een heerlijke hypnotiserende trip." (Christiaan Walraven)
5. Atlas Sound live in de Melkweg 5 juni 2012
"Ik ken weinig muzikanten die zo onwaarschijnlijk meester over het podium zijn als Bradford Cox." (Atze de Vrieze)
"Bradford Cox hield de Melkweg afgelopen dinsdag prettig nonchalant in zijn greep." (Stephan van Peursem)
6. Peaking Lights - Lucifer (Weird World/Domino/Munich)
"Diepe dubbassen van een andere wereld, vreemde trippy geluiden en heel veel
paddenstoelen. Zoals Sun-Ra al zei: 'Space is The Place'." (Stephan van Peursem)
"De twee leden van Peaking Lights hebben samen een kind. De kleine speelt een bijrolletje in Lo Hi, de lange psychodub single van de nieuwe plaat." (Atze de Vrieze)
7. Icona Pop - I Love It
"Supermakkelijke tekst, gewoon op de tafel gaan staan en I DON'T CARE, I LOVE IT! schreeuwen. Makkie!" (Roosmarijn Reijmer)
8. Duvel X Nikes - DNA
"Pionier Duvel laat weer van zich horen en de koppeling met de donkere, zware producties van de Nijmeegse producer Nikes pakt goed uit." (Ingmar Griffioen)
9. SpaceGhostPurrp - Mysterious Phonk: Chronicles of SpaceGhostPurrp (album, 4AD/Beggars)
"Een flinke aanrader." (Erik Zwennes)
10. XXYYXX - About You
"Dit talentje werd ontdekt door Roosmarijn, en ik ben haar erg dankbaar hiervoor." (Floor van der Vliet)

Menno Visser draait:

The Tallest Man On Earth - There's No Leaving Now (album, Dead Oceans/Konkurrent)
Snijdt diep, deze Zweedse singer-songwriter, die inmiddels zo'n cultstatus heeft dat hij lachend Paradiso uitverkoopt. Gelukkig wat minder lo-fi dan zijn vorige werkstukken.
Bobby Womack - The Bravest Man On The Universe (album, XL/V2)
Ben niet zo van de soul, maar de productiefoefjes van Damon Albarn houden me wakker.
San Cisko - Rocket Ship (EP track, Awkward EP, Island City Records)
Hulalalala-Hulalalala! Supervrolijke folk galore...

Roosmarijn Reijmer draait:

Icona Pop - I Love It
Caroline Hjelt and Aino Jawo zijn twee Zweedse bofkonten. Ze hebben zangeres en songschrijfster Charli XCX zo gek gekregen om het liedje 'I Love It' af te staan en daarnaast de producer van Robyn's 'Dancing On My Own' ingeschakeld voor het studiowerk. Het resultaat is het dronken-meiden-meeschreeuw-dance-anthem van 2012. Supermakkelijke tekst, gewoon op de tafel gaan staan en I DON'T CARE, I LOVE IT! schreeuwen. Makkie :-)
10 Essentiele Dubstep Albums
Woensdag 20 juni houden we Wobwobwoensdag in 3voor12 Radio met louter bassmusic met een wob. Gomez, Boaz van de Beatz en Noisia treden op als muzikale adviseurs in die uitzending en hopelijk kunnen we zelfs een dubstepkoor verwelkomen die Skrillex te grazen gaat nemen. Ter voorbereiding maakte collega Atze de Vrieze deze spotify lijst met essentiele dubstep albums.
The Gust - I Don't Want To Fall In Love With You
Nieuwe band gestart door singer songwriter Bram De Hont, waarvan ik bij 3FM solo weleens een single heb opgestuurd gekregen. Inmiddels heeft ie een nieuwe band gevormd en de eerste single onder de naam 'The Gust' is te vinden op de 30ste Hollandse Nieuwe compilatie.

Ingmar Griffioen draait:

Liars - Wixiw
Het vorige Liars album Sisterworld was een even bizarre, grove, macabere als verrassende ervaring. Nu komt het trio met een dromeriger, freaky trip-plaat die met elke luisterbeurt meer gaat boeien. Benieuwd hoe zich dat vanavond in Tivoli de Helling uit.
Duvel X Nikes - DNA
"Na twintig jaar nog steeds on top of the game." Word. Pionier Duvel laat weer van zich horen en de koppeling met de donkere, zware producties van de Nijmeegse producer Nikes pakt goed uit, zeker in tracks als Alien Funk en die keiharde Kouwe Kermis. Maar de Rotterdammer pakt ook weer rustiger en bedachtzamer uit en in Hoge Bomen legt Nikes die beats lichtvoetiger en jazzy neer.
Winnaars Grote Prijs van Zuid-Holland/Utrecht Popprijs
Twee finales in een week en tweemaal een puik niveau. De GPZH-winnaar stond al tweemaal op de Hollandse Nieuwe en Jan Minnaard maakte zondag in Rotown weer indruk met zijn band Wolf In Loveland met een relaxede podiumpresence en vooral knappe folkpop-songs. Runner-up The Yes Please overtuigde juist zonder band. Gisteren won Guy Corneille na de Clash of the Titans ook de Utrecht Popprijs. De songwriter paart een uitzonderlijke stem, aan lef en een zeer gevarieerde sterke set. Runner-up The Blue Van pakte de publieksprijs met hele goede blues(rock) en een hees zingende frontman.

Willem van Zeeland draait:

Japandroids - Celebration Rock (album)
Op London Calling konden ze mij niet helemaal overtuigen, maar dit is echt een heerlijk noiseplaatje geworden. Zwaar aanbevolen voor alle liefhebbers van Thermals, Cloud Nothings en At The Drive-In.
The Diamond Jubilee Concert (tv-uitzending BBC)
Queen Elizabeth plaatst de Britse popcultuur op een voetstuk ter gelegenheid van haar 60-jarig regeringsjubileum. Kom daar maar eens om in Nederland, waar we het moeten doen met het jaarlijkse koekhappen en zaklopen op Koninginnedag. Het werd een weergaloze parade met onder andere Paul McCartney, Elton John, Ed Sheeran, Annie Lennox, Grace Jones en Shirley "Diamonds Are Forever" Bassey. Het ultieme hoogtepunt was het optreden van Madness. Zij mochten Our House zingen vanaf het dak van Buckingham Palace.
Simon Tahamata - We Gaan Naar Rome (YouTube Video)
De Kik - Simone (single)
Vandaag begint de Sportzomer en daar hoort natuurlijk muziek bij. In onze zoektocht naar bijzondere voetbalhits stuitte ik op We Gaan Naar Rome van Simon Tahamata, de vroegere Ajax-spits die naar verluidt van Dries van Agt niet mee mocht naar het WK in 1978 omdat het Nederlandse volk in die jaren van treinkapingen geen volksheld van Molukse komaf kon gebruiken. Dit is een opname uit de Showbizzquiz, classic stuff.
En die heerlijke single Simone van het Rotterdamse De Kik is een ideaal nummer om deze sportzomer nog heel vaak te draaien. Ik hoop hem nog veelvuldig op de radio te horen, zo nu en dan onderbroken door zo'n genadeloze NOS Radio Tourflits.

Atze de Vrieze draait:

Debruit – Ata (track van album From The Horizon)
De Franse producer Debruit laat zich inspireren door West-Afrikaanse muziek en door de Belgische surrealistische schilder Magritte. Een wonderlijke combinatie, die leidt tot een tropische wonky cocktail.
Atlas Sound live in de Melkweg 5 juni 2012
Bradford Cox herinnert zich maar al te goed de gebroken tand die hij opliep bij zijn vorige bezoek aan de Melkweg, met Deerhunter. Na dat incident steeg hij tot grote hoogte. Vandaag is hij in zijn eentje terug als Atlas Sound en zit hij met zijn akoestische gitaar, looppedalen en effecten heerlijk voor zich uit te rommelen. Ik ken weinig muzikanten die zo onwaarschijnlijk meester over het podium zijn als Bradford Cox. Liedjes waaieren uit, hij houdt controle.
Peaking Lights – Lucifer (album, Weird Wold/Domino/V2)
De twee leden van Peaking Lights hebben niet alleen iets met elkaar, ze hebben ook een kind. De kleine speelt een bijrolletje in Lo Hi, de lange psychodub single van de nieuwe plaat. In de marge maakten de twee inmiddels al weer drie van dit soort albums. Zondag zijn ze te zien in de bovenzaal van Paradiso.

Erik Zwennes draait

Bobby Womack - The Bravest Man in the Universe (album, XL/V2)
Womack heeft de poorten van de hel gezien, maar lijkt nu toch de weg naar de hemelpoort te bewandelen. Onder bezielende leiding van twee topproducers is de oude baas op topniveau. Een even curieus als coherent staaltje toekomstmuziek.
SpaceGhostPurrp - Mysterious Phonk: Chronicles of SpaceGhostPurrp (album, 4AD/Beggars)
De 21-jarige producer SpaceGhostPurrp wordt van werkelijk alle kanten benaderd voor producties. De grote hiphopnamen willen met hem werken, maar voorlopig houdt hij het nog relatief exclusief met onder meer enkele tracks voor A$AP Rocky. En toen bleek hij ook nog zelf te kunnen rappen en een compleet collectief om zich heen te hebben verzameld, Raider Klan. Check zijn officiele debuutalbum nu op de luisterpaal. Een flinke aanrader.
Killer Mike - Big Beast ft. Bun B, T.I., Trouble, & El-P (video/single, Williams Street)
Southern raphelden in een belachelijke korte film die overduidelijk geïnspireerd is door het werk van Tarantino, maar niet zoals zoveel slechte rip-offs. Het shot van de jonge overvaller die zich klaar maakt voor de shout-out is geweldig.

Floor van der Vliet draait:

The Tallest Man On Eart - The're Is No Leaving Now
Met het grijze en regenachtige weer was het tijd voor zomerse muziek, om toch dat gevoel op te wekken. Gelukkig verscheen daar het album The’re is no leaving now’ van The Tallest Man On Earth. Met 2 EP’s en 2 eerdere albums heeft de Zweed zijn eigen sound gecreëerd. Vrolijke gitaarspel met een aangename stem. Prima om dagelijks even te luisteren.
XXYYXX - About You
Een 16-jarig jongetje die op zijn zolderkamer aan de slag ging met muziek. Het gastje uit Orlando creëerde zomaar een aangename mix van post-dubstep en triphop. Met zo’n combinatie maak je mij sowieso al erg gelukkig. En daarnaast ook nog een prachtige slome clip van zijn plaat About You. Dit talentje werd ontdekt door Roosmarijn, en ik ben haar erg dankbaar hiervoor.
Alt-J - An Awesome Wave
Een andere muzikale traktatie die deze week meerdere malen door mij werd beluisterd is het Britse Alt-J. Een combinatie van folk en electro geeft deze uitkomst. Deze band heeft het wat mij betreft begrepen. Dit kan nog eens erg groot worden.

Christiaan Walraven draait:

Japandroids - Celebration Rock
Wat een heerlijke portie noiserock maken de heren van Japandroids toch. Een paar weken geleden op London Calling ondanks dat er veel fout ging een van de hoogtepunten van het festival en hier wordt duidelijk waarom: de liedjes zijn gewoonweg te sterk om te sneuvelen door simpele tehnische problemen.
Liars - WIXIW
In tegenstelling tot Japandroids is Liars juist een beetje van de noise afgestapt, maar dat maakt WIXIW er niet minder op. Een heerlijke hypnotiserende trip.
The Walkmen - Heaven
Een van de absolute toppers van het jaar tot nu toe. Je moet hem een paar keer draaien, maar dan hou je er ook niet meer mee op. Mocht je hem nog niet gehoord hebben, doe dat dan NU!

Stephan van Peursem draait:

Japandroids - Celebration Rock (Polyvinyl/Sonic Rendezvous)
Heerlijk opzwepende noisy rock plaat. Niks nieuwe onder de zon, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door de energie en de sterke liedjes. Volume op maximaal en gaan. Lekker hoor!
Peaking Lights - Lucifer (Weird World/Domino/Munich)
Diepe dubbassen van een andere wereld, vreemde trippy geluiden nemen je me naar een vreemde wereld. Met kinderen en heel veel paddenstoelen. Een beetje vreemd, maar vooral heel erg goed. Of zoals held Sun-Ra eerder al zei: "Space is The Place".
Atlas Sound, Dinsdag 5 juni, Melkweg Amsterdam
Bradford Cox hield de Melkweg afgelopen dinsdag prettig nonchalant in zijn greep. Heerlijk ontspannen wisselde hij in z'n eentje rustmomenten af lange improvisaties en bakken geluid waar je u tegen zegt. Meeslepende en lichtvoetige show. Prachtig.

Jorinda Teeuwen draait:

Hollandse Nieuwe 30
Er staan weer een aantal hele vette tracks op het gloednieuwe lijstje van de Hollandse Nieuwe. The Gust, Our Minor Fall – ik heb een zwak voor viool – en wat dacht je van die catchy idierock single van Let’s Go Eskimo? Genieten!
Bobby Womack – The Bravest Man In The Universe
Soulzanger die al jaren meegaat. En nog steeds kan vernieuwen en met zijn tijd mee kan gaan. Liedjes liggen gemakkelijk in het gehoord. Heerlijk om na een drukke werkdag in de trein te luisteren. En – enigszins breaking – eindelijk een Lana Del Ray song die ik wel kan waarderen.
The Tallest Man On Earth – There’s No Leaving Now
Als je naar Kristian Matsson luistert, hoor je de jongere versie van Bob Dylan. De versie die nog wel kan zingen. The Tallest Man On Earth is misschien niet zo lang als zijn naam doet vermoeden, maar is wel een grote. Hij staat in juli in een uitverkochte Paradiso en niet voor niks. There’s No Leaving Now is een goede plaat, met als persoonlijk favoriet: 1904.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12