Gulle gever financiert complete videoclip Kyteman Orchestra Gulle gever financiert complete videoclip Kyteman Orchestra

Crowdfundingproject binnen vijf dagen rond

, Atze de Vrieze

Gulle gever financiert complete videoclip Kyteman Orchestra

Crowdfundingproject binnen vijf dagen rond

Atze de Vrieze ,

Je verdenkt crowdfunders er wel eens van een suikeroom achter de hand te houden om op het laatste moment het resterende bedrag te storten, maar een gulle gever die heel het project in een keer financiert, dat is toch wel tamelijk bijzonder. The Kyteman Orchestra zocht via website Cinecrowd naar 5.500 euro voor een videoclip, die door een enkele donateur gestort werd. “We hebben een eindbaas”, aldus Erik Benders (vader van Colin), verwijzend naar de officiële term die platform Cinecrowd gebruikt voor iemand die het hele bedrag in een keer geeft.

Grote vraag is natuurlijk: wie is deze suikeroom? Het blijkt een suikertante, aldus Erik Benders, die liever niet zegt wie er precies achter de gift zit. “Ik weet niet of ze dat wel wil. Maar het is wel een bekende. Iemand die ons op Oerol heeft gezien en zo enthousiast was dat ze ons graag een paar jaar lang wil volgen en steunen. Dit is dus niet de eerste donatie die ze ons gedaan heeft. We hebben haar niet specifiek voor benaderd, ze was het project tegengekomen via een artikeltje in NRC, als ik het goed heb.”

Het is de eerste keer dat Kytopia officieel naar een crowdfunding platform stapt. Eerder zette Colin Benders wel eens een soort spaarpotje op zijn website, maar dat was meer een spontaan idee. Dat leverde toch het nodige op. Colin Benders zei toen: “Ik dacht: dan kan ik op een gegeven moment een keer nieuwe kabels kopen. Maar opeens stond er genoeg op mijn rekening voor een synthesizer. Het is een Korg Polyphonic Ensemble 1000 geworden, zo'n apparaat dat Jean Michel Jarre gebruikte voor klassieke synthesizermuziek. Het voelde als een vervroegd verjaardagscadeautje.”

Nu dus een eerste officieel project. “Met enige schroom”, vertelt Erik Benders. “Je hebt toch al snel het idee dat je je hand ophoudt, en dat wil je voorkomen. Maar ook wij misten een mooie video voor Mushroom Cloud. Je moet denk ik een beetje op zoek naar de wederzijdse lol, en ik geloof dat mensen die er wel van inzien, als ik op de reacties afga.” De teller staat inmiddels op bijna 7.000 euro, met nog 24 dagen te gaan. “Ik maak me geen zorgen dat het hele bedrag opkomt.”
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12