Nieuw op 3voor12radio: Blaudzun, Purity Ring, Rizzle Kicks en Of Monsters And Men Nieuw op 3voor12radio: Blaudzun, Purity Ring, Rizzle Kicks en Of Monsters And Men

Het catchy Mountain Sound van Of Monsters And Men is Single van de Week

, Christiaan Walraven

Nieuw op 3voor12radio: Blaudzun, Purity Ring, Rizzle Kicks en Of Monsters And Men

Het catchy Mountain Sound van Of Monsters And Men is Single van de Week

Christiaan Walraven ,

Vier nieuwe singles deze week op 3voor12radio: de rustige derde van Blaudzun, indie-elektronica van Purity Ring, frisse hiphop van Rizzle Kicks en het catchy Mountain Sound van Of Monsters And Men, dat deze week 3voor12 Single van de Week is.

De nieuwe 3voor12radio Single van de Week is:

Of Monsters And Men - Mountain Sound
Je moet welhaast onder een steen hebben gezeten het afgelopen jaar of je hebt Little Talks van Of Monsters And Men gehoord. De opvolger van die grote hit heet Mountain Sound is net zo catchy en laat zien dat de IJslandse band geen one hit wonder genoemd mag worden. Een van de absolute must sees op Lowlands.

Ook nieuw op de 3voor12radio playlist:

Blaudzun - Solar
Alweer de derde single van het album Heavy Flowers van Blaudzun, dat begin dit jaar verscheen. Solar is wat rustiger van aard dan de eerste twee, maar net zo mooi. Op Lowlands heeft de singer-songwriter dan ook een prachtige plek gekregen aan het einde van de middag in de Grolsch tent. Het kan haast niet anders of hij gaat daar nog veel meer zieltjes winnen.

Purity Ring - Belispeak
Drie jaar terug alweer kwam het debuutalbum van The XX uit. De gestripte indiesound van de Londense band bleek achteraf een van de invloedrijkste platen, zelfs voor de hiphopscene. Daarom is het op 10 september te verschijnen tweede album Coexist een van de platen waar dit jaar het meest naar uit wordt gekeken door veel muzikanten en muziekliefhebbers. Dit bloedstollende Angels is het eerste voorproefje daarvan.

Rizzle Kicks - Mama Do The Hump
Rizzle Kicks zorgde het afgelopen jaar voor een frisse wind door hiphopland. Het duo liet al goed van zich horen met single Down With The Trumpets, maar Mama Do The Hump heeft alles in zich om een nog grotere hit te worden. In ieder geval hebben we er een goede reden bij om vroeg naar Lowlands te komen bij, want Rizzle Kicks opent vrijdag de Bravo.

Verder nog op de 3voor12radio playlist:

Yukon Blonde - Stairway (Dine Alone Records, 5e week)
Bloc Party - Octopus (V2, 4e week)
The XX - Angels (V2, 3e week)
Zedd feat. Matthew Korma - Spectrum (Universal, 3e week)
Posij - Empty Lungs (Division Records, 2e week)
TNGHT - TNGHT EP (V2, 2e week)
Spector - Celestine (Universal, 2e week)

3voor12 Album van de Week

3voor12radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22 en 01 uur. Roosmarijn Reijmer is op vakantie. Zij wordt deze week vervangen door Paul Rabbering.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12