Trouw en Doornroosje doen partnerruil

Clubs in Amsterdam en Nijmegen organiseren weekender

Atze de Vrieze ,

Trouw en Doornroosje organiseren onder de naam Trouw Aan Roosje 15 en 16 juli een weekender in twee verschillende steden. Dezelfde headliner – Cobblestone Jazz – staat vrijdag in Nijmegen, zaterdag in Amsterdam. De line-up in Nijmegen wordt aangevuld met dj’s uit de Trouw stal, die in Amsterdam met talent uit de regio Arnhem-Nijmegen.

Clubs in Amsterdam en Nijmegen organiseren weekender

Trouw en Doornroosje organiseren onder de naam Trouw Aan Roosje 15 en 16 juli een weekender in twee verschillende steden. Dezelfde headliner – Cobblestone Jazz – staat vrijdag in Amsterdam, zaterdag in Nijmegen. De line-up in Nijmegen wordt aangevuld met dj’s uit de Trouw stal, die in Amsterdam met talent uit de regio Arnhem-Nijmegen. “Job Jobse, Olaf en Nuno zijn inderdaad residents in Trouw”, vertelt Darko Esser, dance-programmeur van Doornroosje. “Bert de Rooij en Brent Roozendaal wonen allebei in Amsterdam, maar komen hier vandaan. Steve Mensink, Roger Gerressen en Jocelyn Abell beschouw ik als dé grote talenten in de regio.”

Samenwerking tussen de twee clubs lag voor de hand, vertelt Esser. De steden liggen ver genoeg uit elkaar om niet van concurrentie te hoeven spreken, en daarom proberen de programmeurs juist van elkaars expertise gebruik te maken. “Het zijn clubs met een eigen signatuur, maar ook met raakvlakken. We hebben vooral contact over nieuw talent, dat nog geen echte live-reputatie heeft. Trouw boekt veel artiesten in een vroeg stadium, dus ik bel Olaf (Boswijk, red.) regelmatig om naar zijn ervaringen te vragen. Hij doet dat andersom bij mij ook. Met Hidde Pluymert van de Melkweg erbij spreken we een paar keer per jaar af om over de stand van zaken in danceland te praten.”

Volgens Esser vindt dergelijk overleg tussen popprogrammeurs veel vaker plaats. “Er zijn dan ook niet zo heel veel dance-programmeurs in Nederland, terwijl poppodia bijna allemaal wel met een programmeur werken. Veel club en podia verhuren hun zaal aan externe partijen, die er feesten organiseren. Ik vind het jammer dat er zo weinig zijn. Je ziet dat clubs die wel een coördinator achter de schermen hebben het beter doen. Een visie voor je club, een lijn uitzetten, werpt uiteindelijk zijn vruchten af. Trouw is daar een uitstekend voorbeeld van. Hun programma is op papier helemaal niet zo gemakkelijk, maar het werkt uitstekend.” De gezamenlijke weekender is voorlopig een eenmalig initiatief.