Wolf Parade heeft een rockalbum gemaakt. Vlieland krijgt ook een echte rockset voor de kiezen, maar met voldoende dwarse uitstapjes door het arty bandgeweten Spencer Krug. Aan het einde van het optreden komt alles even samen.
CONCERT
Wolf Parade, Into the Great Wide Open Sportveld, vrijdag 3 september 2010
MUZIEK
Wolf Parade uit Canada besloot een jaar geleden, na twee experimentele en creatieve artrockalbums, een echte rockplaat maken, en zo geschiedde. Voor sommigen is het even wennen, maar de oude Wolf Parade is toch nog heel herkenbaar op deze plaat. Zo is de typische dubbelzang van Dan Boeckner en Spencer Krug immer aanwezig en heerst er nog steeds een mooie balans tussen experiment en stoempen. Wolf Parade is één van de voorlopers van de florerende Canadese indiescene.
PLUS
'Thanks for having us on this island'. Boecker zegt het terwijl je hem ziet denken: ‘wat doe ik hier?’. Ze zien vaders met kinderen op hun schouders langsspringen en oudere jongeren meebrullen. De band snapt niets van het festival en de gemêleerde doelgroep, maar kan er eigenlijk wel om lachen. De formatie heeft wel eens minder ontspannen op het podium gestaan. Ze grappen met elkaar en hebben er veel plezier in. Het is een echte festivalset met maar twee proggy nummers van die sterke, maar moeilijke tweede plaat. Wél spelen ze veel ‘hits’ als 'You Are a Runner and I Am My Father's Son', 'Dear Sons and Daughters of Hungry Ghosts' en 'What Did My Lover Say?' van de laatste plaat.
MIN
Door het geluid van het nieuwe album worden oudere nummers soms ook wat meer ‘rechtdoor’ gespeeld. Meestal werkt het en zorgt het voor tempo in de set, maar wanneer Boeckner zijn 'Little Golden Age' bezingt vergaloppeert de band zich. Het gebeurd nog twee maal in mindere mate. Met wat meer nummers van het album At Mount Zoomer zou de set er niet makkelijker, maar wel gevarieerder en net nog wat spannender op zijn geworden.
CONCLUSIE
Bij Wolf Parade kan iedereen wel wat vinden naar wens. De punkrocker geniet van zanger Dan Boeckner, zijn krijszang, tattoo’s en overgave. De artrocker bekijkt zijn schoenen tijdens de meer ingewikkelde nummers waar Spencer Krug zijn klaagzang laat horen. De mannen van Wolf Parade weten waar hun kracht ligt en wanneer ze welke set moeten spelen. Deze locatie en dit publiek vroegen om een rockset en dat kregen ze. Tijdens slotnummer en freakout 'Kissing The Beehive' komen beide werelden prachtig samen in een orgasme van herrie en melodie.
CIJFER:
8
Bekijk het hele optreden op 3VOOR12 TV.
Wolf Parade heeft plezier op dit gekke eiland
Een pompend orgasme van melodie en herrie
Wolf Parade heeft een rockalbum gemaakt. Vlieland krijgt ook een echte rockset voor de kiezen, maar met voldoende dwarse uitstapjes door het arty bandgeweten Spencer Krug. Aan het einde van het optreden komt alles even samen.