In een rustige zaal had het die avond moeten losbarsten. Als organisator van een dergelijk evenement moet je in staat zijn om publiek, dus geen gasten, te trekken. Door het gebrek hieraan miste de ruimte de sfeer die bands nodig hebben om het beste van zichzelf te laten zien. Ook zouden voldoende betalende bezoekers ons een hoop ‘sponsorpraat’ hebben bespaard, welke tot het irritante af werden gespuwd door de host.
Ondanks het ontbreken van deze sfeer en het geluid wat hier en daar te wensen over liet, waren de zes bands klaar voor de strijd. Hoewel sommige achteraf beter niet de moeite hadden moeten nemen om af te reizen naar Almere.
Het muzikale dieptepunt van de avond kwam op naam van de shockrock band Sodomy and Lust te staan. De uitdossing van de band en zanger, slechts gehuld in een zwarte string, panty’s met jarretels en hoge glitterlaarzen voorzien met dito zolen, maakte aanvankelijk nieuwsgierig en dorstig naar een spektakel. Helaas had het muzikaal gezien geen inhoud. Het bleek een mislukte kopie van Marilyn Manson, die waarschijnlijk bij het aanzien van deze formatie ‘dood’ had willen zijn om zich vervolgens te kunnen omdraaien in zijn graf. Kansloos voor de finale.
Hèt hoogtepunt was het optreden van een uiterst jonge rockband genaamd Young and Desperate die momenteel samenwerken met de producer van Di-rect. De zangeres beschikt over een stevige stem, begeleid door lekker krachtig rockende muziek. Het was pas hun tweede live optreden, maar dit was niet te merken. Ze slaagden erin om op het podium een leuk feestje te bouwen. Een veelbelovende en verrassende band die in de gaten gehouden moet worden.
Hoewel hun sound wat aan de eentonige kant was, vond de jury de funk/rock band The Astronuts juist tè goed en tè professioneel om door te gaan naar de finale. In plaats hiervan stuurden zij een inspiratieloze band als Duroc wel door naar de finale. Met een groot vraagteken onder de arm dropen The Astronauts af.
Young and desperate (rock), Relish (pop/funk/soul) en Duroc (pop/rock/indie) zien we terug in de finale op 23 april in de Nox. En op 9 april staat hier de tweede voorronde met zes andere bands waaronder de Almeerse band Snake in the Mailbox ook op de agenda.
Het initiatief van het IIE is uiterst lovend en het Make More Music evenement is juist dàt wat Almere nodig heeft. Alleen zal de organisator wat punten moeten verbeteren om het evenement in leven te houden. Er was veel livemuziek en drank; nu nog de sfeer.
Make More Music in de Nox
Veel live muziek en drank; nu de sfeer nog
Woensdag 26 maart was de aftrap van alweer de zesde(!) editie van het Make More Music evenement in de Nox. Gehouden op initiatief van het Instituut van Information Engineering (IIE) van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Tijdens deze eerste voorronde van het evenement stonden zes van de in totaal twaalf bands om aanspraak te maken op de hoofdprijs: studio-opnames twv 4000 euro. De hoogte- en dieptepunten van de avond.