Bløf heeft besloten tijdens de Olympische Spelen in Beijing niet op te treden in het Holland Heineken House (HHH). In een voorpagina-artikel in dagblad De Pers stelt Bløf-bassist Peter Slager dat iedere Nederlandse artiest thuis zou moeten blijven. “Dat de Spelen naar China zijn gegaan terwijl de regering structureel mensenrechten schendt, is belachelijk”, aldus Slager in De Pers. In gesprek met 3VOOR12 legt de bassist uit dat de term ‘boycot’ een wat scherpe kop op heeft geleverd. Wél staat hij nog steeds achter zijn oproep. “Ik wil dat sporters en artiesten er over nadenken. Met het feit dat dit bericht nu zoveel beroering brengt heb ik mijn doel al bereikt.”
Bløf is 20 april headliner van het Ticket For Tibet Festival op de Amsterdamse NDSW-werf. Dit jaarlijkse festival waar artiesten belangeloos optreden, vraagt aandacht voor de Chinese bezetting van Tibet. De band kan naar eigen zeggen de bijdrage aan dit festival niet combineren met een optreden in Beijing. “Dat zou gewoon niet kloppen. Ik heb het aangegeven en de band was het hier mee eens”, zegt Slager. Volgens Slager is het niet hypocriet om nu pas met de uitspraken te komen. “We kunnen moeilijk zes jaar vóór de Spelen gaan zeggen dat we niet in het HHH komen spelen.” Slager is net thuis van een trip naar Noord-India. Samen met documentairemaker Chiem van Houweninge junior deed hij er research voor een film over gevluchte Tibetanen. “Ik ben nu activistischer dan toen ik wegging.”
Naast Bløf staan onder andere Moke, Racoon, Agua de Annique en Peter Pan Speedrock op het affiche van Ticket For Tibet. Zanger Bart van der Weide van Racoon sluit zich na het horen over de boycot direct aan bij het standpunt van de Zeeuwen. “Dat kun je inderdaad niet combineren. Die rot Chinezen houden het nog vol ook. Ze hebben miljoenen doden op hun geweten, bizar!” De organisator van Ticket For Tibet, Leo Hoeksema is tevens tourmanager van Peter Pan Speedrock. “Ook zij zullen niet naar China gaan. Nu zul je ze misschien ook niet snel in het Holland House verwachten, maar er was daadwerkelijk sprake van contacten en interesse.” Ook Agua de Annique oftewel Anneke van Giersbergen staat achter de boycot. Zanger Felix Maginn van de Amsterdamse band Moke zal niet gelijk ‘nee’ zeggen tegen een uitnodiging van Heineken. “Als je daar speelt doe je dat voor de sporters en meegereisde supporters. Wij gaan echt geen dansje doen voor de Chinese regering. Er is nu geen sprake van een uitnodiging om daar te spelen, als dat het geval is zullen we er binnen de band over moeten spreken.”
Heineken laat in een reactie weten nog van niemand gehoord te hebben dat ze niet zouden willen spelen in het HHH. Volgens woordvoerder Stephen Hufton is er nu eenmaal entertainment nodig in Beijing. “We zien nog geen terugtrekkende beweging onder artiesten. De Spelen draaien natuurlijk om sport en waar de Spelen naar toe gaan, daar is het HHH. Wij gaan er vanuit dat we weer een sterke line-up neer kunnen zetten.” Tijdens de Winter Spelen van 2002 in Turijn werd het bezoekersrecord van het HHH ruim gebroken: ruim 75.000 mensen vonden hun weg naar het huis. De enige artiest die volgens verschillende media bevestigd is voor een optreden in het HHH is Jeroen van der Boom.