Een nieuwe Revolver voor Jan Smeets Een nieuwe Revolver voor Jan Smeets

Popmagazine heeft kosten bespaard, maar blijft hetzelfde

Een nieuwe Revolver voor Jan Smeets

Popmagazine heeft kosten bespaard, maar blijft hetzelfde

Jan Smeets krijgt tijdens Pinkpop Classic het eerste nummer van het herboren popmagazine Revolver overhandigd. Het blad maakte eerder dit jaar een stop omdat het niet rendabel bleek, maar nieuwe uitgevers hebben kosten bespaard. Het is qua inhoud en uiterlijk niet veranderd, zegt hoofdredacteur Tjerk Lammers. "We maken hetzelfde blad, met dezelfde mensen en dezelfde insteek: klassiekers van toen en klassiekers van nu." Op 16 augustus ligt Revolver in de winkel.

Popmagazine heeft kosten bespaard, maar blijft hetzelfde

“Een held is hij”, zegt hoofdredacteur Tjerk Lammers over Jan Smeets. Daarom ontvangt de Pinkpopvader op 11 augustus het eerste nummer van het herboren popmagazine Revolver, tijdens de eerste editie van Pinkpop Classic. De abonnee krijgt ‘m 14 augustus in de bus; overige liefhebbers kunnen het blad twee dagen later kopen in de winkel.

Revolver verscheen in maart dit jaar voor het laatst. Het blad dat zich richt op de wat oudere popliefhebber bestond toen dik een jaar, maar bleek niet rendabel. Mark Postema (Musicmaker) en Klaas Leegwater (LiveXS/AllXS) namen het in mei over en zetten het mes in de kosten. Zo is er geen kantoor meer; de redactie communiceert via msn, mail en telefoon. Ook is er bespaard op productiekosten, al heeft dat volgens Lammers niet geleid tot een blad dat er minder uitziet dan de ‘oude’ Revolver. “De ene drukker is nu eenmaal goedkoper dan de andere.”

Qua inhoud verschilt de ‘nieuwe’ Revolver niet van het blad waarvan in maart dit jaar de laatste editie verscheen, zegt Lammers. “We maken hetzelfde blad, met dezelfde mensen en dezelfde insteek: klassiekers van toen en klassiekers van nu.” In het augustusnummer daarom onder andere Elvis Presley, Sly Stone en Norah Jones. Ook zit er weer een cd bij: op ‘Elvis leeft’ staan naast die ene Elvis allerlei naamgenoten als Elvis Perkins, Elvis Barker, Lady Elvis en Hot Buttered Elvis. De dag dat het blad in de winkel ligt is trouwens de dertigste sterfdag van The King.

Lammers heeft vertrouwen in de herlancering. “De muziek waarover wij schrijven leeft enorm. Kijk naar de festivals die er zijn, zoals Arrow Rock, Fields of Rock en Pinkpop Classic. In Engeland heb je bovendien Uncut, Mojo en nog andere classic tijdschriften, dus in Nederland moet er ook een zo'n blad kunnen zijn.” Ook de nieuwe distributeur AllXS heeft dat vertrouwen blijkbaar, want Revolver verschijnt in een oplage van 28.000 stuks, 8000 meer dan eerder aangekondigd. Het blad wordt verspreid via 3000 verkooppunten in Nederland en België. Er zijn nog steeds 1500 abonnees. Lammers: “Die zullen heel blij zijn als 14 augustus de nieuwe editie in hun bus valt.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12