3VOOR12.TV in de lift 3VOOR12.TV in de lift

Met Black Francis, Guillemots, Hackensaw Boys en Wir Sind Helden

3VOOR12.TV in de lift

Met Black Francis, Guillemots, Hackensaw Boys en Wir Sind Helden

Vrijdagmiddag 3 augustus maakt televisiezender Nederland 2 weer ruimte vrij voor 3VOOR12, in de serie Kijk op Themakanalen. In deze aflevering zijn de klassiekers van de liftsessies op een rij gezet: van een claustrofobische ode van Francis Black aan Brood tot een vlucht naar het dak van de Rotterdamse Maassilo door Stijn.

Met Black Francis, Guillemots, Hackensaw Boys en Wir Sind Helden

Op vrijdag 3 augustus is 3VOOR12.TV weer te zien in de serie Kijk op Themakanalen op Nederland 2. In deze aflevering een verzameling van de beste sessies die 3VOOR12 opnam in de liften van popzalen en hotels. Regelmatig verleidt 3VOOR12 artiesten om het begrip elevator music een nieuwe lading te geven en laat ze voor het oog van de camera optreden in de dichtsbijzijnde lift. Dat levert altijd bijzonder materiaal op en heel vaak unieke intieme akoestische concerten, al voelen ze voor de artiesten soms wat claustrofobisch aan.

In deze speciale aflevering gebruiken vijftien bands de lift als studio of instrument. Black Francis brengt een ode aan Herman Brood, Stephen Malkmus doet het zonder instrumenten en de Hackensaw Boys zetten de lift op stelten. De Vlaamse Stijn verlaat met zijn bandleden de lift om het optreden voort te zetten op het dak.

Na de uitzending kunnen kijkers met digitale televisie verder genieten na een druk op de rode knop. Dit brengt ze naar het digitale kanaal van 3VOOR12, waar ze aansluitend de uncut-versies van de mooiste liftsessies uit de uitzending kunnen zien.

WIE, WAT, WANNEER?3VOOR12.TV in de Lift
Vrijdag 3-8, Nederland 2, 16.10 uur

Check twee van de sessie nu al online (zie links)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12