Goud Graven: Woodface, The Konki Duet en Freestylers

Pop Pers Prijswinnaar 2004 Lex van Rossen stelt zijn favoriete muziekavond samen uit het 3VOOR12 archief

De strijd om de Pop Pers Prijs 2005 is weer in volle gang. 3VOOR12 vroeg de winnaar van vorig jaar, popfotograaf Lex van Rossen, zijn favoriete muziekavond samen te stellen uit het 3VOOR12 archief.

Pop Pers Prijswinnaar 2004 Lex van Rossen stelt zijn favoriete muziekavond samen uit het 3VOOR12 archief

Vorig jaar won popfotograaf Lex van Rossen de pop-persprijs. Vandaag stelt hij zijn favoriete muziekavond samen uit het omvangrijke archief van 3VOOR12. Dat kostte hem niet veel moeite: "Luisteren is nooit moeilijk, ik heb vaak alleen te weinig geduld om een concert helemaal tot het eind te luisteren. Misschien komt dat door de routine als fotograaf: dan ben ik vaak na drie nummers weer weg."

1. Woodface - live in Club 3VOOR12, 26-10-2005
"Hier ben ik wel heel erg benieuwd naar. Gert is een erg groot talent en heeft zich bij K's Choice al bewezen. Alleen vind ik Woodface wel een ontzettend stomme naam voor een band."

2. Yearlings - (behind) closed doors, 13-5-2005
"Een beetje James Taylor-achtige neuzelmuziek. Vind ik altijd prachtig."

3. The Konki Duet - Dwarsfestival, 10-9-2005
"Van deze twee Japanse meisjes kreeg ik een ontzettend brede glimlach op mijn gezicht. Het gaat niet eens puur om de muziek, maar ik laat me graag bezighouden. Er moet voor mij namelijk wel avontuur zitten in muziek. Variatie heb ik nodig. Ik hoor vaak na drie nummers hoe een band klinkt. Als het daarna meer van hetzelfde is, ben ik weg."

4. Freestylers - live op het ADE 28-10-2005
"Ik heb eigenlijk helemaal geen verstand van dance muziek, maar dit raakt me wel. Echt een goede ouderwetse beat, het klinkt lekker hoekig. Het is al heel oud, want ik herkende er dingen van tien jaar geleden in. Nu hoor je ook vaak dance die een beetje voortkabbelt, dat vind ik vreselijk."

5. Elle Bandita - live in Club 3VOOR12, 14-9-2005
"Heel grappig, erg onderhoudend. Daar kan ik me wel een uurtje mee vermaken."

6. Millionaire - live op Lowlands 2005
"Ik twijfelde hier een beetje over. Ik heb ze wel al vaak gezien. Het is zompige gitaarrock met een zwart randje, maar ik hou er toch wel van. Ik heb ze trouwens ook eens gefotografeerd, geloof ik... "