Het zal niet meevallen als je katholieke ouders het Brabantse verruilen voor de Noordoostpolder en zich vestigen in het dorp Bant (1500 inwoners). Het overkwam Kees de Brouwer. Als middelste van vijf kinderen voelde hij zich vaak eenzaam: “Ik was eigenlijk te jong voor de oudste twee en te oud voor de jongste twee.”
Kees ging zijn eigen weg. Hij kleedde zich geheel in het zwart, luisterde naar new wave muziek en tekende veel. “Ik leefde in mijn eigen wereldje, maar mijn ouders vonden dat prima.” Moeder De Brouwer was huisvrouw en pa was ‘eerste tuinman’. “Dan ben je een soort opzichter bij de gemeente.” Kees werd vaak gepest door de kinderen van een ander groot gezin uit Bant. “Ze moesten ons altijd hebben. Maar misschien kwam dat wel omdat mijn vader ervoor moest zorgen dat alle boomhutten uit het dorp werden weggehaald.”
Al snel is Kees gefixeerd op relaties. “Ik was op zoek naar een vriendinnetje. Maar eigenlijk zocht ik gewoon vriendschap.” En terwijl Kees in een donker kamertje naar muziek luistert en tekeningen maakt, besluit hij dat hij naar de kunstacademie wil. Als hij 18 wordt, verlaat hij het ouderlijk huis en gaat naar Utrecht. Daar vindt hij aansluiting bij de cybergothicscène. Kort gezegd: mensen met een voorliefde voor de duistere kant van het leven. “Het is een levensstijl”, aldus Kees. “Wij zijn anders dan de gewone man. Die probeert juist niet over de dood na te denken.”
Kees wordt Cybercase en begint cyberparty’s te organiseren en krijgt een eigen programma op 3VOOR12: Darkroom.
Gothic organisator/presentator Cybercase: "Ze moesten mij altijd hebben"
Dj/organisator Kees de Brouwer in Ziel & Zaligheid
Als 14-jarige liep Kees de Brouwer al geheel in het zwart getooid door de Noordoostpolder. Hij voelde zich het zwarte schaap van de familie. Een paar jaar later verhuisde hij naar Utrecht waar hij zich in de cybergothicscène stortte. Inmiddels organiseert hij zelf feesten en heeft een eigen show op 3VOOR12. Deze week schoof Cybercase aan bij Leonieke Daalder in Ziel en Zaligheid.