De nummers op Blackout, de nieuwste cd van Dropkick Murphys, gaan over de leuke en de lelijke kanten van het leven. “Wij representeren beide kanten, weet je.Onze muziek gaat dwars door elke ethnische groepering heen, weet-je-wel.”
En dat is niet de enige grens die de band overschrijdt. De muziek van Dropkick Murphys laat zich het best omschrijven als ‘folkcore’: een kruisbestuiving tussen Ierse folk en Amerikaanse punk.
Om zoveel mogelijk mensen aan te spreken, gaan de liedjes over universele zaken als ‘liefde’, ‘werk’, ‘haat’ en ‘drank’ . “En over meer liefde, meer haat, meer werk en meer drank. Wij zingen over persoonlijke politiek, weet je. Echte politiek houd je voor je, weet-je-wel.”
En wie over de grote thema’s zingt, trekt een groot publiek aan: “Publiek is ons achtste bandlid geworden. Wij zijn een band voor de hele familie geworden. Elke generatie komt naar Dropkick Murphys. Mijn vader is 61, weet je, en hij komt naar onze shows. Oké, hij is bevooroordeeld, maar al z’n vrienden komen ook, weet-je-wel.”
Luister naar het hele interview dat verslaggever Jesse Voorn had met zanger Al Barr en gitarist Marc Orrel van de Dropkick Murphy, you know…weet-je-wel.
Dropkick Murphys moet het van hele families hebben
“Wij zingen over persoonlijke politiek. Echte politiek houd je voor je”
Met hun folkcore zijn de Dropkick Murphys uitermate goed voor wilde feesten en partijen. De groep hoeft maar ergens zijn neus te laten zien en de zaak staat al op z’n kop. Hun onstuimige punkmuziek doorspekt met Ierse folk vindt gretig aftrek bij de trouwe en fanatieke schare fans. Het nieuwe album Blackout ook trouwens. Verslaggever Jesse Voorn sprak met zanger Al Barr en gitarist Marc Orrel, over de liedjes, de fans en familie.