Een aantal websites van Haagse electro-labels staan op zwart. Dat wil zeggen; in plaats van de reguliere inhoud valt er een manifest te lezen dat protesteert tegen de vervlakking van de electro muziek. Grote schuldige zou de electroclash-hype zijn, een door de commercie beïnvloedde versie van deze muziek die de dansvloeren in Europa en Amerika in zijn greep houdt.
Roy Avni, medeorganisator van de Amsterdamse Electronation-feesten voelt zich aangevallen: Avni: "Het manifest viel ons niet persoonlijk aan, maar op enkele message-boards werd naar aanleiding van dit manifest wel opgeroepen onze feesten te bannen. En daarover was ik wel een beetje verbaasd. We willen gewoon een leuk feest hebben, zonder een filosofische of politieke lading." Feesten waar volgens Avni ook I-f en Legowelt (artiesten die het manifest onderschrijven) weldegelijk gedraaid worden. "Ik hou van hun muziek. Dus ik snap niet helemaal waar het over gaat."
Temeer daar electroclash volgens Avni helemaal geen vast begrip is, maar een naam die vorig jaar aan een driedaags electro-festival in New York werd gegeven en niet meer inhield dan heel letterlijk een clash van verschillende electro-muzikanten. Avni: "Natuurlijk wordt de interpretatie van electroclash sterk beïnvloed door wat er op de dansvloer gebeurt, maar iedereen doet het op zijn eigen manier en voor mij is het gewoon een avondje uit met veel lol."
Dat Avni een electro-fan is, wil hij benadrukken door mede te delen dat voorafgaand aan de komende Electronation-feesten ook een open podium voor beginnende electro-muzikanten krijgen. Avni: "Ik hou weldegelijk van de ruwe en niet commerciële kant van de electro."
Electronation verbaasd over aantijgingen
Electroclash - II
In het manifest tegen Electroclash ageert de Haagse electro-scene tegen de middelmaat van deze door de commercie beïnvloede muziekstroming. Roy Avni, medeorganisator van de Amsterdamse Electronation feesten snapt niet helemaal waar ze zich druk om maken.