3voor12 Rotterdam

What's the Deal Being Gay? zingt VVARD in nieuwe single 'in her shoes'

Naamsverandering van WARD (ex-3voor12 talent bij de Popronde) door trademarkclaim

VVARD's nieuwe single 'in her shoes’ (spotify / youtube) gaat over het verstoppen van je werkelijke identiteit en gevoel voor de mensen waar je van houdt. Met het bedroom shoegaze gevoel kan dit een soundtrack zijn voor een coming of age story zijn.

De nummers van VVARD gaan in op verhalen waarin liefde centraal staat en draait het rondom Ward’s zelfacceptatie in de LGBTQ gemeenschap en haar strijd met suïcidale dwanggedachtes. VVARD is dromerig en trekt haar invloeden van artiesten als the xx, HAIM, Bleachers en Vampire Weekend. Haar indie pop is vrolijk en dansbaar als de hits van girl in red met een melancholische twist als Rex Orange Country. Haar bedroom pop heeft dezelfde DIY essentie als Cavetown, Claud en Clairo.

Verena Ward heeft haar artiestennaam moeten veranderen wegens een trademark claim vanuit de Verenigde Staten. De naam VVARD is persoonlijker en beter vindbaar. De V staat voor Verena en de naam VVARD (uitgesproken als WARD) draagt haar hele familie in hun achternaam Ward. Na de supportshow in een uitverkochte Melkweg met HRVY is het een tijd stil geweest. Verena Ward was 3voor12 Talent bij de Popronde 2018 en Grote Prijs van Rotterdam winnares in de categorie singer-songwriter 2018).  Ze is een van de Nederlandse artiesten die zich uitgesproken heeft als #20gayteen. Lees hier meer over de naamsverandering van VVARD in ons interview

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12