Verena Ward heeft haar artiestennaam moeten veranderen wegens een trademark claim vanuit de Verenigde Staten. De naam VVARD is persoonlijker en beter vindbaar. De V staat voor Verena en de naam VVARD (uitgesproken als WARD) draagt haar hele familie in hun achternaam Ward. Na de supportshow in een uitverkochte Melkweg met HRVY is het een tijd stil geweest. Verena Ward was 3voor12 Talent bij de Popronde 2018 en Grote Prijs van Rotterdam winnares in de categorie singer-songwriter 2018).  Ze is een van de Nederlandse artiesten die zich uitgesproken heeft als #20gayteen. Ze Nu is ze terug met de nieuwe single 'VVARD - You'. Na ‘YOU’ zullen we de komende maanden meerdere nieuwe singles horen van VVARD.

Trademarkclaim

Verena Ward vertelt: 'De trademarkclaim begon in 2018 met een gelijknamige Ward uit de VS. Zijn band heet Ward en hij heeft een trademark op de naam gezet waardoor hij recht had om op die naam te werken. In de volgende claim vanuit TuneCore dreigden ze mijn releases te verwijderen, mits ik contact opnam. Dat heb ik gedaan. Hij gaf aan dat het hem niet uitmaakt waar ik mijn muziek uitbreng, zolang ik geen royalties ontving uit de VS en zijn profiel bovenaan kwam bij de zoekbalk. Ik ging ermee akkoord. Een tijdje later kwam er weer een claim en TuneCore besloot mijn release van de VS markt te halen. In 2019 begon het weer. Twee nieuwe claims op mijn EP en singles. Ik mag de naam Ward echt NIET meer gebruiken. Het ging zover dat al mijn releases van Spotify gingen. 

De artiestennaam VVARD

Ik vind WARD de juiste naam voor mij en ik wil mijn familie en mijn dierbare trots maken met wat ik doe. De naam Ward is lastig qua zoekresultaat. Het heeft me altijd aan het twijfelen gezet of dit wel de juiste naam is. Na het verlies van een dierbare uit mijn familie ben ik door een dal gegaan en raakte mijn gitaar niet meer aan. Dit duurde maanden. Mentaal was ik niet fit en durfde ook niet meer muziek te maken. Tot mijn vriendin mij een schop onder mijn kont gaf. Het werd tijd om de draad op te pakken. Ik begon weer muziek te maken en ontweek een trademark lawsuit met Ward. ik besloot om door te gaan als VVARD. Met 2 V’s. Mijn initialen zijn namelijk VW en een W zijn eigenlijk als 2 V’s. Met de naamsverandering en een nieuw artiesten pagina op zowel iTunes als Spotify, ben ik nu sneller te vinden dan onder WARD.

Nieuwe nummer 'You'

'Het nummer gaat over je vervloekt voelen door je seksualiteit. Dit komt vaker voor bij jongeren. Zij hebben het gevoel dat “anders zijn” hen tegenhoudt in het leven. De clip heeft “obsessiviteit” als thema; jezelf verliezen in een fantasie, verliefd worden op iemand die je volgens jou niet kan krijgen. De clip is gemaakt door een productieteam uit de LHBT+ community. De hoofdrolspeelster Veerle Peters is onder andere bekend van Spangas.'