3voor12 Tilburg

Paaspop 2019 The HelloWeeners: Alternatieve look, alternatieve muziek

Aan The Helloweeners de taak om de kleine, stoer ingerichte ThunderAlley af te sluiten op vrijdagavond. De zaal is gevuld met wat oudere rockers die hun grijze haren nog lang niet verloren zijn. Dat is ook niet nodig: The Helloweeners zijn harde en stoere mannen én vrouwen.


De heren bespelen de instrumenten en de microfoon en de dames staan op de hoeken van het podium te dansen op de harde muziek. Het is aantrekkelijk: er wordt vrolijk meegedanst in de zaal. De bandleden hebben hun gezicht zwart met wit geschminkt en de zanger draagt een kledingstuk wat het best te beschrijven is als een kruising tussen een gewaad en een poncho. Een beetje een alternatieve look is het zeker, maar dat past prima bij de muziek.

Daarnaast barst de band bijna van het podium, maar dat lijkt echt niemand wat uit te maken. The Helloweeners maken muziek die het beste te beschrijven is als garagerock met een beetje 60’s en trash. Er wordt hard gezongen en de teksten zijn soms onverstaanbaar. Ondanks dat de muziek kei- en keihard staat en oordoppen geen ongewenste luxe zijn, is het sfeervol en gezellig in het kleine zaaltje. Een prachtige afsluiting van de Thunderalley op vrijdagavond, dat is zeker.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12