3voor12 Groningen

Festival Grasnapolsky verhuist naar Groningen

Fabriek De Toekomst in Scheemda locatie 2019

Groningen is volgend jaar een festival rijker. Op 8, 9 en 10 februari 2019 verhuist festival Grasnapolsky voor haar zesde editie van zendstation Radio Kootwijk op de Veluwe naar de oude strokartonfabriek De Toekomst te Scheemda. Met zijn 45-meter hoge schoorsteen is de fabriek een iconisch herkenningspunt in het weidse landschap. Het complex vormt een van de laatste restanten van de ooit zo omvangrijke strokartonindustrie in Noordoost-Nederland. Voor de organistaie een goed uitgangspunt voor het thema van het festival: De Toekomst is Onderweg.

De Toekomst is een karakteristieke plek met een rijke geschiedenis waar de festivalbezoeker weer voldoende kan ontdekken. Festivaldirecteur Mariska Berrevoets: “Fabriek de Toekomst staat middenin de Graanrepubliek in Noordoost-Groningen. Dit gebied heeft een prachtig verhaal, net als de fabriek zelf. Het is een onontdekte plek in Nederland, waarmee we het publiek als detailverliefd festival weer verdieping kunnen bieden. De fabriek en de omgeving zullen dan ook weer als een rode draad door het festival lopen; in het muziekprogramma, het kunst- en expeditieprogramma, de aankleding en de vormgeving.”

Programmateam
Dit jaar is programmeur Jacob Hagelaars (Le Guess Who?, EKKO) samen met Ilana van den Berg verantwoordelijk voor het muziekprogramma. Cees Martens (SSBA, Stukafest) verzorgt het kunstprogramma en de expedities.

Kaartverkoop
De kaartverkoop start 7 november om 12:00 uur. Een passe-partout kost dit jaar €89,99 inclusief servicekosten. Het programma en verdere (praktische) informatie over het aankomende festival wordt de komende tijd bekend gemaakt op de website en social media kanalen van Grasnapolsky.

Grasnapolsky
Festival Grasnapolsky ontstond in 2010 in Utrecht, vanuit het idee in de winter een festival in een hotel te organiseren. Het ontwikkelde zich in de jaren erna als een volwaardig ontdekfestival: op een unieke locatie midden in de natuur biedt het festival haar publiek de kans om veel te ontdekken rondom locatie, natuur, geschiedenis, architectuur, kunst en muziek.

Bekijk vooral ook de prachtige teaservideo die voor De Toekomst gemaakt is!

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12