ESNS19: Fata Fata Boom. Fata Fata Fata Boom Boom Boom. Fata Fata Boom Boom Boom Heuj Heuj Heuj

Boom Boom Boom, Fata Fata Boom

Hoe zit het nou met Fata Boom? Voorop het podium staan een geschminkte zangeres met een soort stoffen pruik en een zanger in een overhemd en een string. Achter staat een gast in een trainingspak als een malle alle beats te triggeren. En dan heb je nog achter de schermen indie bandproducer Martijn Groeneveld, die de liedjes schrijft en naar het schijnt het geluid voor een groot deel bepaalt. Maar hij heeft geen zin om op het podium te staan, en dus zien we die andere drie. Ze staan in de entreehal, misschien wel de meest ongelukkige plek van Groningen. Menig veelbelovende act is daar gesneuveld, omdat je vol in de tocht van de uitgang staat en in het gedrang van de garderobe.

Fata Boom zet vanaf de eerste noten alles op alles om dat tegen te gaan: de allerlompste beats in de categorie The Prodigy. Maar dan nog wat platter en lelijker. En de zangeres ratelt er non-stop halve Beastie Boys-flows overheen, over drinken, neuken, feesten, middelvingers en jezelf zijn.

En dus voegt Fata Boom zich bij het kerkhof aan gesneuvelde acts die de Entreehal inmiddels op zijn geweten heeft?
Alles behalve. De Oosterpoort beeft in het laatste uur Noorderslag op zijn grondvesten. Godsamme wat is het lelijk, maar Fata Boom zet echt de hele tent op zijn kop. Laat Joost van Bellen dit in zijn Lowlandstent zetten en het is een hoogtepunt, zet het op je studentenfeest en je mag blij zijn als je toko de volgende dag nog bestaat.

Voor de bands die meelezen en dit ook willen: hoe klinkt dat ongeveer de Entreehal die afgebroken wordt?
Fata Fata Boom. Fata Fata Fata Boom Boom Boom. Fata Fata Boom Boom Boom Heuj Heuj Heuj. Fata Fata Fata Fata Boom Boom Boom Boom  Heuj Heuj Heuj Heuj . Heuj Heuj Heuj, Boom Boom Fata Fata. Fata Fata Fata Boom Boom Boom . Boom Boom. Fata Fata. Boom Boom boom.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12