3voor12 Tilburg

Paaspop 2019: Yungblud is een punker met een twist

Rijzende ster mag in de Phoenix shinen

Paaspop had het met Yungblud eigenlijk niet beter kunnen treffen: de act werd in februari aangekondigd en een dag later scoort Dominic Harrison (zoals Yungblud in het echt heet) een enorme hit met '11 Minutes' waarop tevens zijn vriendin Halsey en blink-182-drummer Travis Barker zijn te horen. Een emo-rocker zoals we die tien jaar geleden wel eens hoorden.

Maar dat is dan ook typisch Yungblud: een charismatische, Britse jongen met een hang naar het verleden. Hier in de Phoenix staat hij er als een punker bij met een oranje-zwart gestreept shirt, ketting aan zijn broek en rood-zwart geverfd haar. Hij heeft zich muzikaal dan ook flink laten inspireren door oude punkers, maar Yungblud is ook zeker niet vies van ska, pop, hiphop en zelfs een beetje trap. Zeg maar het Britse antwoord op twentyonepilots.

Het is makkelijk om Yungblud af te schrijven als een eendagsvlieg dankzij '11 Minutes', want de Phoenix gaat erg lekker op de complete set van de Brit. Het scheelt dat Yungblud overloopt van de energie en daar iedereen mee inzuigt. Het is dan ook bijzonder leuk om te zien hoe een iets oudere generatie ('Pap! Mam! Dit moeten jullie zien!) ook zichtbaar staat te genieten en zo af en toe ook zal denken aan de muzikale helden van hun tijd. Zwaarmoedig wordt het met de teksten af en toe wel, maar dat is nooit van lange duur.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12