3voor12 Friesland

Videopremière: Esther de Jong - Van Mij

Over twijfel en liefde

Vandaag gaat bij 3VOOR12/Friesland de eerste videoclip van Esther de Jong in première. De Jong is al geruime tijd zeer actief in de Friese muziekscene (o.a. in Hilbrandt en O, Kutjes), maar in 2017 legt ze de focus op haar eigen werk en gaat ze deze tentoonstellen. Van Mij is de eerste single van een reeks singles die gedurende dit jaar uit gaan komen. Op deze manier zal langzaam maar zeker Esther de Jong's wereldje ontvouwen.

Met het kleine, beladen liedje Van Mij wil ze op minimalistische, maar zeer doordringende wijze een verhaal vertellen. Belangrijk in haar muziek is het overbrengen van het onderliggende gevoel wat zich in het verhaal schuilhoudt. Van Mij is bijvoorbeeld gebaseerd op een knuffel die Esther met iemand had waarvan ze niet wilde dat deze ooit zou ophouden. In de video komt de onzekerheid, angst maar ook frustratie die daar bij kwam kijken erg naar voren. Ook zorgen de muziek en de contrasterende beelden voor twijfel. De twijfel of diegene wel net zoveel van jou houdt, als jij van hem of haar.

In samenwerking met beatmaker en producer Wander Kars (Bastard Sugar) krijgen de teksten en muziek van Esther de Jong een nog diepere laag en creëren ze samen een mooi en een tikkeltje duister geheel.

De credits voor deze video gaan in eerste plaats naar filmmaker Tim Zweistra en acteur Jos de Vooght.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12