Ex-label Drake wil meer geld voor zijn vroegere werk

Aspire Music Group vindt dat hij niet zomaar over mocht stappen

Het huidige platenlabel van Drake is voor de rechter gedaagd. Zijn oude label, Aspire Music Group, beweert dat ze meer geld hadden moeten krijgen voor de eerste zes albums/mixtapes van de Canadese rapper, waaronder Views. De afspraak was namelijk een derde van alle inkomsten. Ook had Drake volgens Aspire niet zomaar over mogen stappen naar Cash Money Records omdat het contract nog niet afgelopen was.

Deze zaak gaat om een flinke pot met geld, Aspire claimt voor meer dan tien miljoen dollar te zijn benadeeld. Drake zelf wordt uit de zaak gehouden, dus zal ook niet voor de mogelijke kosten op hoeven draven. Leuk detail: De advocaat van Aspire, Marc Kasowitz, heeft ook gewerkt voor Donald Trump.

Het is niet heel vreemd dat de platenlabels hier een rechtszaak van maken. Drake is booming business. In 2016 had hij het best verkochte album met Views, dat ook een Spotifyrecord haalde. Hoe kan het toch dat hij al die records breekt? 'De hele show bevestigt Drake’s status van superster. Sterker nog, die is al duidelijk voordat je de Ziggo Dome binnenstapt.' Meer daarover kun je hier lezen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12