3voor12 Tilburg

Paaspop 2019 Zwangere Guy: Vlaamse gezelligheid

Zwangere Guy, in het ‘echte’ leven bekend als Gorik van Oudheusden is één van de weinige buitenlandse artiesten op Paaspop 2019. Helemaal buitenlands valt hij nou ook weer niet te noemen, want deze man komt uit ons buurland België.Zwangere Guy is een opvallende verschijning met al zijn tatoeages en zijn muziek maakt het plaatje helemaal compleet: de harde beats, diepe teksten en het Vlaamse accent maken het een mooi geheel.

Het eerste wat Guy zegt als hij opkomt is meteen blij en positief: ‘Lets get it mate!’. Op de vraag ‘Wie komen er hier uit België?’ geven opvallend veel mensen enthousiast antwoord. Onze Vlaamse vrienden staan allemaal vrij vooraan in de zaal en dansen enthousiast mee op de muziek van Zwangere Guy.

Guy heeft net zijn eerste solo-album uitgebracht: Gorik Part 1. Maar dat is niet de eerste muziek die Guy heeft gemaakt: met zijn rapcrew ‘stikstof’ was hij in Brussel al langer bekend. Wat Guy goed doet is verschillende genres aansnijden: ondanks dat de muziek hiphop pur sang blijft, is het ene nummer harder dan het andere nummer. Sommige nummers zijn kalm en rustig en laten je goed nadenken over het leven, op andere nummers kan je keihard dansen en al je sores even vergeten. Vandaag laat Zwangere Guy het publiek vooral goed en lekker dansen, maar na het optreden zullen de zware teksten nog lang doordreunen in je hoofd.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12