BKS18: Eindelijk plakken bij The Internet

Best Kept Secret was wel toe aan wat intimiteit

Je zou ze samen bijna een supergroep noemen: allereerst die eigenaardige Syd Tha Kyd met haar kortgeschoren koppie, die haar zanglijnen zo soepel als Jill Scott of Eryka Badu om de Rhodes wil wentelen, en ooit een essentieel lid was van Odd Future. Daarnaast Steve Lacy, die z’n psychedelische gitaren zelfs op DAMN van Kendrick Lamar terughoorde. En ook toetsenist Matt Martians bracht een prima soloplaat uit, zat in Odd Future en maakte muziek voor Kilo Kish. Maar met The Internet zijn ze nog beroemder, vooral dankzij derde album Ego Death, dat werd genomineerd voor een Grammy.

Hier in Hilvarenbeek brengen ze een goeie mix tussen solowerk, de hits en werk van hun aanstaande album, met een overdaad aan handjes-in-de-lucht-publieksparticipatie. Helaas blijft de zang van Steve en Syd wel wat zijïg. Dat maakt niet zo uit wanneer je het met je iPhone opneemt, en er bergen galm en een beetje distortion overheen gooit. Maar zo op het podium gespeeld als ambitieuze R&B-band valt dat toch wat tegen. Goed: tussen al die opruiende indiebands en schoenstaar-schoonheid merk je aan alles dat Best Kept Secret klaar was om even lekker tegen elkaar aan te plakken.

HET MOMENT:
Stelletjes schuifelen net wat dichter tegen elkaar aan, er wordt voorzichtig een tongetje gedraaid en dat ene veel te dronken Britse meisje maakt hunkerend oogcontact naar wie maar wil: precies wat je wilt bij de zwoele R&B-slowjam ‘Body’. Best Kept Secret kon wel wat lichamelijke intimiteit gebruiken, zo blijkt, en The Internet komt het met plezier brengen. 

Volg Best Kept Secret op de voet in het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12