3voor12 Utrecht

Amersfoort heeft een nieuwe platenzaak: GROEF

Eigenaar Gideon Hofland: “Fijnproevers kunnen hun hart ophalen met de obscure en onbekende artiesten die er te koop zijn”

GROEF is de nieuwste platenzaak in de binnenstad van Amersfoort. Aan de Grote Haag 125 kun je terecht voor een divers muziekaanbod op LP en singles in alle prijsklassen. Je vindt er bijna geen platen rechtstreeks uit de fabriek, maar wel tweedehands platen die per gram verkocht worden voor 11,11 euro per kilo. Ook bekende artiesten en muziek zijn in de winkel te vinden, die zijn per plaat apart geprijsd.

Eigenaar Gideon Hofland van GROEF zorgt ervoor dat er voor elke portemonnee muziek te vinden is. “Door de grote vraag naar LP’s en singletjes schieten de prijzen omhoog. Bij GROEF zijn de prijzen nog relatief laag en kan je met plezier je platencollectie uitbreiden”, legt de eigenaar uit. GROEF heeft onder andere veel pop, disco en rock en onderscheidt zich door een ruime selectie aan dance en urban. Maar ook Nederlandstalig, jazz, wereldmuziek en verzamelalbums zijn er volop. Elke week worden alle genres aangevuld.

Je kunt een mogelijke aanschaf voorluisteren via de aanwezige platenspeler met hoofdtelefoon. Gideon: “Fijnproevers kunnen hun hart ophalen met de obscure en onbekende artiesten die er te koop zijn, of in de bakken duiken met honderden 45-toeren singletjes.”

De winkel-in-een-winkel is sinds deze zomer onderdeel van de Green Outlet aan de Grote Haag 125. Samen met de andere ondernemers van de Green Outlet heeft GROEF duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Onverkoopbare platen worden niet weggegooid, maar bijvoorbeeld weggegeven of hergebruikt tot nieuwe voorwerpen.

GROEF is zes dagen in de week geopend: maandag van 13.00 - 17.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 9.30 - 17.00 uur en zaterdag van 10.00 - 17.00 uur

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12