3voor12 Tilburg

Paaspop 2017: Iedereen weet waar Kraan nu is

En dat is nou nét het probleem

Op een festival als Paaspop ligt de leeftijd van bezoekers jong. Dan wil je wat, zoals bijvoorbeeld bij het optreden van Kraantje Pappie zijn – net zoals wij. De gewillige tiener is tijdens Paaspop echter bepaald niet alleen in deze behoefte. Stamp- en stampvol staat de Roxy, terwijl tienerstelletjes overstuur naar buiten soppen. Niet helemaal de definitie van een Feesttent. Heeft Paaspop nog niet geleerd van hun te (Lil’) Kleine tenten?

Meerderjarigen lopen overstuur naar bewakers toe. ‘’Wat daar binnen aan de hand is, is levensgevaarlijk!’’, roepen twee ouderfiguren tegen de beveiliging. Daar wordt geen kik gegeven, terwijl de rij zich inmiddels tot het looppad heeft uitgebreid. Reactie wordt er niet gegeven; klaarblijkelijk mag simpelweg niemand de tent meer in of uit.

Rood aangelopen en in paniek komt er een groep meisjes naar buiten. ‘’Dit kán toch niet?’’, wordt er geroepen. Nee, klopt. Het kan eigenlijk ook niet. Waarom er door de organisatie niet gekozen is voor een grotere tent, blijft de vraag. Het hiphop-programma staat weliswaar in de Roxy gestald, maar qua voorzorgsmaatregelen is blijkbaar de grootte van artiest Kraantje Pappie niet meegenomen. Het publiek verdrinkt zo eigenlijk. Door de Kraan.

“Een inschattingsfout en daarvoor excuses”, zo zegt Ron van Hal verantwoordelijk voor de PR van Paaspop. “Dit komt vaker voor op festivals waarbij het moeilijk is om in te schatten hoeveel groter een artiest wordt. Een afweging die je dan ook moet maken is of je iemand in een volle tent zet, of eentje die zo groot is, dat die eigenlijk té groot is voor de artiest. Daar leren we alleen van, want vorig jaar zagen we hetzelfde met De Staat. Die staan dit jaar dan ook in de Apollo.”

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12