Vanavond in 3voor12 Radio

O.a. de eerste stemmers van Nederland en de SP-Lijsttrekker van de Toekomst Sandra Beckerman

Morgen gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Maar vanavond kunnen de eerste mensen al stemmen op het Made In NL-festivalletje in Amsterdam, een initiatief van de !METS-campagne (waar we Jiggy Djé vorige week over spraken). !METS wil zo veel mogelijk jongeren naar de stembus krijgen en we checken vanavond dus even of dat gelukt is, met de line-up van o.a. Jonna Fraser, Cho, Jairzinho en Bokoesam.

Nog meer politiek in 3voor12 Radio, want de laatste Lijsttrekker van de Toekomst komt langs: Sandra Beckerman (33) van de SP. Zij is activist en archeoloog en weet dus veel over het Nederland van nu, maar ook hoe het hier 5000 jaar geleden was. Als Groningse staat ze vaak op de bres tegen gaswinning en ze bemoeit zich ook regelmatig met wetenschap. Heb jij een vraag voor Sandra? Stel deze via de 3FM App, Twitter (@3voor12, #3FM) of dit invulformulier.

Plus: Roosmarijn geeft een update vanaf showcasefestival SXSW in Austin, Texas, waar ze #nieuwemuziek aan het checken is. En daar ligt ook meteen de aanleiding voor deze editie van Het Sterkste Verhaal: o.a. jazzduo Yussef Kamaal zou optreden op SXSW, maar is geweigerd aan de grens met de VS, terwijl hun visa naar eigen zeggen in orde waren. Ze zijn niet de eerste muzikanten die bij de Amerikaanse douane in de problemen kwamen. Soms komt het doordat je naam op die van een terrorist lijkt en soms kun je je 5 Grammy's niet op komen halen omdat je wel eens een jointje hebt gerookt. En zelfs als je Prince heet, is dat geen garantie dat je mee mag met het vliegtuig. Maar ja, hij deed dan ook wel iets heel raars. Wat? 

Je hoort het vanavond tussen 21:00 en 00:00 in 3voor12 Radio op 3FM of via 3FM.nl/live! Met vanavond Michiel Veenstra in plaats van Roosmarijn, want die is dus in Austin.

Meepraten over de uitzending kan door een sms te sturen naar 3333, of natuurlijk door te twitteren met @michielveenstra, #3voor12 en #3fm.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12