ESNS19: Jay-Way doet alle zorgen vergeten

Amsterdamse rapper bewijst dat hij de toekomst heeft

‘Wow I Can Rap...’ zo heet een van Jay-Way’s nummers op zijn laatste EP Teen Gohan. Blijkbaar kan de jonge Amsterdammer het zelf ook niet geloven. Maar hij kan het wel degelijk, rappen. Dat laat hij vanavond zien op Noorderslag. Jay-Way speelt met een piepjonge band, maar dat doet niets af aan de show. Waarschijnlijk hebben ze flink gerepeteerd, want het geheel staat al seen huis. Het stralende middelpunt is Jay-Way, die laat horen waarom hij vandaag in Groningen is: zijn flow is steeds scherp en zijn stembeheersing sterk. De zweverige beats en ontspannen teksten toveren onmiddellijk een glimlach op het gezicht. En - o ja, dat doet Jay-Way allemaal in het Engels.

In het Engels? Klinkt dat dan wel een beetje?
Yes! Ook live. Als je niet beter wist, zou je denken dat hij the next big thing uit Amerika is. Jay-Way beheerst de taal subliem, en dat maakt zijn muziek alleen nog maar sterker. Hij past zo in het rijtje naast Amerikaanse namen als Aminé en Smino.

Een waardevolle toevoeging aan de Nederlandse hiphopgame?
Absoluut. Jay-Way stapt in het gat in de markt. Niet het feit dat hij in het Engels rapt maar het zijn de heerlijke beats en bescheiden teksten die hem zo goed maken. Jay-Way durft thema’s aan te snijden die andere rappers links laten liggen. Money, drugs & bitches spelen bij Jay-Way geen rol. Persoonlijke ontwikkeling, emoties en prille liefdes wel. De Nederlandse hiphop heeft hem hard nodig.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12