Het nieuwe album van Awanto 3 staat vol met anti-smurfenhouse

Het rebelse Gargamel is nu uit op Dekmantel

Continu blijft Awanto 3 pesterige speldenprikjes uitdelen op zijn nieuwe album Gargamel: hier een vervelend hard gemixte acid synthlijn, daar een zeurderig dissonant stel akkoorden en even verderop een mal percussiepatroontje dat net niet in sync loopt met zijn kille drumcomputers. En dan die titel! Gargamel, naar de gemeen mopperende Smurfenhater die eigenlijk gewoon verkeerd wordt begrepen. Het openingsnummer is vernoemd naar zijn kat 'Azrael', het slotnummer heeft de speelse titel 'Gargamelancholia' meegekregen. Zullen we het maar anti-smurfenhouse noemen?

Het album van Awanto 3 alias Steven van Hulle alias Steven de Peven is deze week uitgebracht via Dekmantel en je begrijpt het al: is een van de meest eigenzinnige houseplaten die dit voorjaar in Nederland is verschenen. We hadden niet anders van hem verwacht: zijn debuutalbum Opel Mantra was in 2014 genomineerd voor de 3voor12 Award en Steven baarde al veel langer opzien als kunstenaar (het aanwijsstokjesmuseum!) en met Rednose Distrikt (met Kid Sublime, en later Aardvarck en Benny Sings).

Oh, en we gingen al eens langs bij zijn huisje in Bergen Aan Zee, een voormalige krakersbolwerk dat een persoonlijk kuuroord werd. Lees dat verhaal hier.

Meer van onze favoriete dance check je in dit dossier. Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12