3voor12 Tilburg

Kleinkunstmuzikant Joost Ariëns zegt Tilburg gedag in nieuw liedje

Minder humor, nog wel ontzettend theatraal

De Nederlandstalige kleinkunstmuzikant Joost Ariëns is terug. In zijn nieuwe nummer ‘Tilburg’ neemt hij ons mee langs de trekpleisters van de stad. Voor een laatste keer, want hij neemt afscheid.

Ariëns zingt vaker over afscheid. In ‘De Verloskundige’ zegt Daan gedag tegen zijn piemel en in ‘De Franse Supermarkt’ laat Ariëns z’n vriendin in de Carrefour achter, maar niet eerder klonken de pianotoetsen in zo’n zware mineur. De singer-songwriter wil niet weg, maar als ‘ie z’n vriendin wil houden, dan moet het wel. Of het om dezelfde vrouw gaat die hij tussen de stellages boodschappen liet staan? Wie weet.

We worden op de skelter meegenomen langs de bijzondere plekken die Tilburg rijk is: Café Berlijn, het draaiende huis en de Piushaven bijvoorbeeld. Dat allemaal met een kleurrijk, vintagefilter over het beeld, alsof we in Ariëns' herinnering zijn. Naast de trekpleisters zien we ook de verschillende plaatsnaamborden van de stad. De liedjesmaker staat er recht voor, maakt dramatische armgebaren en kijkt recht in de camera zoals volkszangers Rene Schuurmans en Frans Duijts dat begin dit decennium ook deden. Ook laat hij z’n verhuisdoos vallen en doet het minst charmante ding dat een mens kan doen: haringhappen. De humoristische liedteksten die we van Ariëns gewend zijn, zijn moeilijker te vinden, maar het theatrale is zeker niet verloren gegaan.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12