3voor12 Overijssel

BAM! Waar een kleine stad groot in is!

Mooie line-up tijdens zonnig festival in Hengelo

Afgelopen zaterdag 20 mei vierde het BAM! Festival haar verjaardag, het was namelijk de tiende editie. In de weken voorafgaand was er al veel aandacht voor het festival, onder meer door een tentoonstelling in Heart Gallery over de geschiedenis van BAM!

De weergoden waren het festival goed gezind. Dat hielp natuurlijk mee aan het creëren van een fantastische sfeer. BAM! is een festival voor een breed publiek. De dag begint met optredens van de lokale PopScool Hengelo, wat veel ouders van de optredende artiesten naar het Prins Bernhardtplantsoen trok. Daarna volgden de gezinnen die kwamen om te slenteren tussen de verschillende tenten, optredens te bekijken en lekker te eten en drinken. In de avond verdwijnen de kinderen uit het park en blijft vooral het muziek- en uitgaanspubliek over.

Het programma is gevarieerd. Zo op het eerste oog geen heel grote namen, maar veel bands die het publiek verrassend goed wisten te vermaken. Van theater tot spoken word tot muziek, er was veel variatie. Enkele hoogtepunten? Postmen was terug, en hoe! Een top show met een heel goede vibe. Een prima middag programma om het publiek lekker los te krijgen. En The Cool Quest deed daar nog een schepje bovenop. Hun funky sound sloeg aan. Van een heel andere orde, maar ook een erg sterke performance: DeWolff. Deze mannen vierden onlangs hun 10-jarig bestaan in TivoliVredenburg en laten ook op BAM! zien dat zij virtuoze muzikanten zijn, met een heerlijke performance. En ondertussen deinde het veld bij Funky Organizers op het kleine Storkstage onder de swingende en springende mensen.

In de avond werd de sfeer wat intiemer, misschien ook doordat het licht zachter werd, met een lekker avondzonnetje. Op de Storkstage laaide het feest weer op bij Ooostblok, terwijl Jeangu Macrooy de mensen ontroerde met zijn prachtige stem en liet dansen op zijn soulvolle klanken. Diggy Dex was vervolgens nog een grote publiekstrekker, en de echte feestbeesten bleven dansen tot het einde!

BAM! begon als een klein festivalletje in het plantsoen, maar is intussen niet meer weg te denken van de Hengelose evenementenkalender.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12