Roosmarijn Reijmer, Gert van Veen en Puna.nl genomineerd voor Pop Media Prijs

Prestigieuze journalistieke prijs uitgereikt tijdens Noorderslag

3voor12-dj Roosmarijn Reijmer is een van de drie genomineerden voor de Pop Media Prijs. Ze mag dan wel afgezwaaid zijn richting boekingskantoor Friendly Fire, aanstaande zaterdag wordt ze evengoed in het zonnetje gezet door de jury van de prestigieuze journalistieke prijs. Ze moet dan wel de twee andere genomineerden achter zich laten: house-kenner Gert van Veen en hiphopblog Puna.nl.

- Roosmarijn Reijmer
De 3FM-dj nam dit jaar na bijna 20 jaar afscheid van haar zender, en deed dat niet onopgemerkt. Roosmarijn Reijmer is een bevlogen muziek-verkondiger, iemand met een oor voor hits en gevoel voor underground, en nog het meest voor de plek waar die twee elkaar raken. Ze werkte jarenlang achter de schermen, maar groeide de laatste zeven jaar uit tot het gezicht van 3voor12.

- Gert van Veen
Hij was de eerste die eind jaren tachtig in de Volkskrant schreef over house, en van die muziek maakte Gert van Veen vervolgens zijn levenswerk. Hij maakte het zelf als Quazar, organiseerde clubnachten en festivals en werkte de laatste jaren verwoed aan de documentatie van 'zijn' revolutie. Na een grote bijdrage aan het vuistdikke Mary Go Wild boek leverde hij dit jaar een uitvoerig tweede deel aan zijn ID&T biografie.

- Puna.nl
101 Barz en Puna.nl, dat waren de afgelopen jaren de belangrijkste platforms voor wie op de hoogte wilde blijven van Nederlandse hiphop. Ver voor rappers als Ronnie Flex en Boef de mainstream bereikten, blogden de mannen van Puna al over elke rapper die ertoe deed. 

De Pop Media Prijs wordt zaterdag 20 januari om 15:00 uur uitgereikt in de Oosterpoort. Eerdere winnaars zijn o.a. Anton Corbijn, Gijsbert Kamer (VK), Eric Corton (VPRO), Leo Blokhuis, Rutger Geerling, Rotjoch en 3voor12's Atze de Vrieze.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12