3voor12 Utrecht

Zeven Op Zondag biedt acts uit regio Eemland een podium

Zeven artiesten in verschillende genres spelen op twee podia in FLUOR

Op zondag 3 februari vindt de eerste editie plaats van Zeven Op Zondag, een nieuw muzikaal concept van het Amersfoortse poppodium FLUOR en Studio-FCG. Bij Zeven op Zondag krijgen zeven artiesten uit verschillende genres de kans om het podium te betreden. Dat zijn lokale artiesten en bands die volgens de initiatiefnemers een podium verdienen, maar daar nog niet wekelijks op staan. Direct na de bekendmaking van het nieuwe concept hebben zich al verschillende muzikanten aangemeld.

Zeven Op Zondag is ontstaan uit de activiteiten van Studio-FCG, het muzikale platform van Bernard van Gellekom. Studio-FCG biedt al jaren een huis aan muzikanten uit de regio Eemland. Het succes van de netwerkmeetings en optredens die daar worden gehouden vroeg om een grote ruimte. “FLUOR heeft met haar netwerk en podiumfaciliteiten precies wat wij nodig hadden om de volgende stap te maken”, volgens Van Gellekom. “Samen met Joris Postulart van FLUOR gingen we om de tafel zitten en toen was het nieuwe concept snel geboren: Zeven Op Zondag.” Met Zeven Op Zondag willen beiden een verbindende factor zijn tussen de gesubsidieerde en commerciële podia en de verschillende muziekstromingen in de regio.

Tijdens Zeven Op Zondag treden zeven artiesten op, variërend van metal tot klassiek en van singer-songwriter tot jazz. In optredens van twintig minuten mogen zij aan het publiek laten horen en zien wat ze kunnen. FLUOR stelt daarvoor twee podia beschikbaar, zodat er tijdens de zondagmiddag een doorlopend programma is. Tijdens de dag is er ook een doorlopende mediapresentatie met de muziekagenda van februari van alle Amersfoortse podia.

Bezoekers zijn op zondag 3 februari vanaf 14.00 uur welkom in Poppodium FLUOR, Oliemolenhof 22 in Amersfoort. Zelf meedoen kan ook. Meld je act dan aan via www.studio-fcg.nl/zevenopzondag.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12