Kijk terug: Rolling Blackouts Coastal Fever live op Lowlands 2018

Australische indierockers verfrissend ouderwets

Was er op Lowlands dan niets anders te zien dan rappers met waterpistolen en nu-metalacts die tijdens hun eerste show PER SE EEN MOSHPIT WILLEN ZIEN? Tuurlijk wel! Rolling Blackouts Coastal Fever bijvoorbeeld, een steengoede indierockband zonder fratsen, met heel fraaie liedjes. 

Met z'n vijven stonden ze in de India, dicht opeengepakt in een kringetje. Neuzen naar elkaar gericht, de drummer als een opgefokt Duracel-konijn die alsmaar wil versnellen, een bassist die het liefst de grondtonen speelt en akoestische slaggitaar die vooral wordt gebruikt om de voortjakkerende drive nog wat extra kracht bij te zetten. Het klinkt als The Feelies met een speedbommetje achter de kiezen of Kurt Vile in een felle bui. 

Je kunt de opname hier terugkijken. Benieuwd wie er anno 2018 nou precies op een rockband met drie gitaristen voorop afkomt? Dat lees je hier in de concertrecensie.

Wil je meer Lowlands? In dit dossier vind je al onze recensies, interviews en stories. Kijk je liever nog meer shows terug? Hier vind je heel veel live-opnames, o.a. van Miles Kane, Luwten en The Wombats.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12