LL22: Glass Animals is mierzoet en gelikt

Zanger Dave Bayley pakt zijn moment

Je kunt niet meer in een kledingwinkel, supermarkt, of restaurant komen zonder minstens één keer de single ‘Heat Waves’ van Glass Animals te horen. Het uiterst catchy popliedje staat op het album Dreamland (2020), waarvan de release drie keer werd uitgesteld, maar kennen we vooral uit FIFA 21. Eerst de pandemie, toen de drummer die er lange tijd uit lag door een ernstig ongeluk, en daarna wilde het label wachten. De band tourt daarom nu pas met Dreamland. Geheel in de stijl van het album telt het scherm met een oude Windows-98 interface af tot te band opkomt.

Slim, want dat creëert meteen wat hype. Net als de mascotte, een ananas op het podium. De vier knallen er meteen in met een van de grootse hits, het energieke ‘Life Itself’. Glass Animals is een popband vermomt als indierock-ensemble; het is eigenlijk mierzoet en gelikt. Net als een kauwgombal zijn de eerste tien minuten lekker, maar daarna kakt alles een beetje in. Ja, er wordt gedanst, maar lang niet zo fanatiek als zanger Dave Baley in zijn witte pak met rode vlammen. De band in dezelfde kleuren. De visuals tonen Miami Vice-achtige beelden, denk er een neon palmboom en zonsondergang bij en het feest is compleet.

Ze weten de energie wel terug te pakken met ‘Your Love (Déjà Vu)’, ook afkomstig van Dreamland. Het is ook weer zo’n classic Glass Animals-nummer: een aanstekelijke beat waarvan je het gevoel hebt dat je die al eerder hebt gehoord, een zomerse sound, en punchy oneliners in de tekst. Baley gaat inmiddels helemaal los. Hij rent ook nog even richting het publiek om daar ‘Gooey’ (ZABA, 2014) te zingen terwijl hij als beschermengel boven zijn fans hangt en de cameraman een privé-performance geeft. ‘I just wanna go where I can get some space,’ zingt hij, maar ruimte voor interpretatie geeft hij niet. Wát een showman.

De ananas wordt pas ingezet bij ‘Pork Soda’, waarbij meisjes die zelf ook een ananas hadden meegenomen in beeld komen op de grote schermen naast de band. 

HET MOMENT:
Een beetje sugar high van alle zoetigheid en licht overprikkeld door de uitbundige lichtshow, sturen ze ons vrolijk verder de middag in met meezinger ‘Youth’ en als afsluiter de nog grotere hit ‘Heat Waves’, waarbij ook Lowlands één van de plekken is geworden waar je niet om Glass Animals heen kunt.

Meer Lowlands 2022 in het dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12